Immár nem áll le a zene YouTube-on, ha megnyitunk mást

youtube mobil tablet video
Vágólapra másolva!
Az új Google Chrome Beta már támogatja a videók háttérben való lejátszását, így megszűnik az az idegesítő probléma, hogy csak akkor tudunk zenét, vagy előadást hallgatni a böngészőből, ha azon kívül nem nyitunk meg mást.
Vágólapra másolva!

Régvárt funkciót tesztel a Chrome bétaverziójában a Google: már YouTube-ról is lehet lejátszani videót a háttérben, a lejátszó nem szünetelteti a lejátszást, ha kilépünk az ablakból.

Eddig ugyanis ha elindítottunk egy videót, majd beléptünk egy másik appba, vagy kiléptünk a telefon kezdőképernyőjére, az automatikusan leállt. Így nem volt arra lehetőség, hogy egy zenei albumot elindítsunk, és azt hallgathassuk mondjuk e-mailezés közben.

Hogy ezt magunk is tesztelhessük,

a Google Chrome Beta app 54-es verzióját

kell letöltenünk, nem a sima Google Chrome mobilalkalmazást. Ez a funkció a YouTube fizetős verziójában, a Redben alap volt eddig, a Beta után pedig valószínűleg a sima böngészőbe is be fog kerülni.

A háttérben való lejátszás nem automatikus, azt engedélyeznünk kell egy felugró ablakban, ami akkor bukkan elő, ha átváltunk másik ablakba a megnyitott videolejátszóból. Emellett az értesítések közt is látjuk már, hogy éppen a Chrome-ból szól a zene, egy lejátszás gomb díszeleg mellette.

Az értesítések közt megállíthatjuk és elindíthatjuk az audiólejátszást Forrás: Origo

Ugyan ez a leglényegibb újítása az új verziónak, más apróságok is bekerültek. Míg a Google logója, a keresési sáv, és gyakran látogatott oldalak ugyanúgy néznek ki mint eddig,

új külsőt kapott a fülek sávja.

Eltűntek a Könyvjelzők és a Mostanában bezárt fülek ikonjai, ezek már egy legördülő menüben nézhetők meg a kezelőfelület jobb felső sarkából.