Önkéntesekkel végezteti el a piszkos munkát a YouTube

youtube heroes
Vágólapra másolva!
Bárki lehet moderátor a YouTube-on egy újonnan indult program keretén belül. A YouTube Hero-felhasználók megjelölik a kifogásolható tartalmakat, elkészíthetik videók feliratozását, cserébe exkluzív előnyöket kapnak.
Vágólapra másolva!

Moderátori programot jelentett be a YouTube, amelynek keretén belül átlagos felhasználók segítségét kéri a videók és kommentek moderálásához. A kezdeményezést YouTube Heroes névre keresztelték, a moderálás önkéntes alapon folyik. A moderátori eszközök biztosítása mellett az önkéntesek kipróbálhatják a YouTube legújabb fejlesztéseit is, mielőtt azok élesben bekerülnének a videómegosztóba.

Az elmúlt években sok kritika érte a YouTube-ot a kommentszekció miatt. Mivel a videómegosztón már több mint egymilliárd fiókot regisztráltak, a videós tartalmak alatti hatalmas kommentmennyiséget nehéz kordában tartani. Eddig mindig a csatorna tulajdonosa felelt a kommentekért, a YouTube csak indokolt esetekben avatkozott be.

A Heroes program keretén belül a felhasználók pontokat kapnak bizonyos feladatok teljesítéséért cserébe. Egy pont jár például azért, ha jelentünk egy olyan videót, ami nem felel meg a felhasználási szabályzatnak, tíz pont jár azért, ha a YouTube Help fórumán valaki a leghasznosabb választ adja egy felhasználói problémára. Ezeket a pontokkal további szinteket lehet lépni a programban, amelyekkel különböző jutalmak járnak. A legmagasabb az ötös fokozat, ezen a szinten lehet tesztelni már a YouTube újításait is.

A programhoz itt csatlakozhat bárki.