Jövő héten jöhet a Google vadiúj operációs rendszere

andromeda_800x600
Vágólapra másolva!
Október 4-én tartja nagyszabású sajtóeseményét a Google, ahol a Pixel telefonok mellett a Chrome OS és az Android egyvelege, az Andromeda nevű operációs rendszer is bemutatkozhat. Ezt maga a cég hintette el egy közzétett képpel.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan lázban tartja a szakmát és a felhasználókat, hogy vajon milyen újdonságokkal készül a Google az október 4-ei eseményre. A Pixel telefonok érkezése szinte biztosra vehető, csakúgy mint egy új táblagép leleplezése, és a DayDream nevű virtuálisvalóság-platform elindulása.

A híres Androméda-galaxis, ami a csillagászok szerint 2,5 millió fényévre, a Google szerint viszont lehet, hogy csak egy évre van tőlünk Forrás: STScI, R. Gendler

Az Android Police forrásai szerint a Google szoftveres téren is beavatja majd a nagyérdeműt a jövőbe. Hiroshi Lockheimer, a Google Android, Google Play és Chrome fejlesztéséért felelős alelnöke pedig Twitteren tett közzé egy érdekes bejegyzést. Eszerint

a szakember azt fogja érezni október negyedikén, amit az Android bejelentésekor érzett nyolc éve.

Az első komment azonnal felteszi a kérdést, hogy végre bejelenti-e a cég az "A******-t"? A csillagozás és a kezdőbetű elég nagy eséllyel a Chrome OS és az Android összeolvadására utalhat, ami egyelőre Andromeda projektként vált ismertté.

A Google láthatóan gyökeresen új irányt vesz, a telefonoknál a Nexus-vonalat Pixel márkanévre cseréli, az Android és a Chrome OS rendszereket pedig nagy eséllyel a titokzatos Andromedára. Persze hogy utóbbi mikor következik be, az majd csak bő egy hét múlva derül ki.