Videófelvevő szemüveget dob ki a Snapchat

snapchat spectacles
Snapchat announced on September 24, 2016, it will launch a line of sunglasses, a spin on Glass eyewear abandoned by Google more than a year ago. The California-based company said in an online post that its Spectacles will be "available soon," with media reports pegging the price at $130 a pair. / AFP PHOTO / Snap Inc. / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SNAP INC." - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A csevegőjéről ismert Snapchat kiadta első hardverét, egy kamerával felszerelt videórögzítő szemüveget. Ezzel együtt elhagyták a Snapchat cégnevet, immáron Snap Inc. név alatt fogják össze szolgáltatásaikat.
Vágólapra másolva!

A Snapchat bejelentette régóta pletykált saját szemüvegét, a Spectaclest, ami a trendekkel ellenben nem egy kiterjesztett-, vagy virtuálisvalóság- szemüveg, hanem a videózást könnyíti meg egy integrált videókamerával.

Az oldalán található gomb megnyomásával legfeljebb 10-30 másodperces videókat lehet készíteni arról, amit éppen látunk az eszközzel, emberi szemszögből rögzít mindent.

Ezt a 115 fokos lencsék támogatják,

amelyek szélesebbek, mint egy átlagos okostelefon lencséi, és közelítenek a szem természetes látószögéhez. A felvétel utána akár automatikusan a Snapchat Memories szekciójában landol, Bluetoothon vagy wifin keresztül. A cég szerint ez azért jó, mert közben

az ember keze szabad, lehet cicát simogatni, vagy csápolni a koncerten.

A szemüveg különlegessége, hogy a kép a lencséknek köszönhetően köralakú, és nem négyzetes. Hogy ez pontosan hogy néz ki, a lenti videón megnézheti.

Az eszköz 130 dollárba (35 ezer forint) kerül, idén ősszel kezdik árusítani egyféle méretben, háromféle színben, de eleinte csak limitált mennyiségben.

Az azonos nevű csevegő után ez a Snapchat második terméke, melynek kiadásával együtt a cég egy új korszakot is kezd:

átnevezte magát Snap Inc.-re,

az átnevezéshez már igazodott a cég Twitter-fiókja is. Evan Spiegel, a cég vezérigazgatója szerint az új név nem csak a befektetőket vonzza majd, de azt is érzékelteti, hogy a cég már több mint egy csevegőapp.