Közelít a félmilliárdhoz a Windows 10

windows 10 microsoft
Már csak pár napig lehet ingyen beszerezni
Vágólapra másolva!
A Microsoft elmondása szerint már több mint 400 millió készüléken fut a Windows 10. Jönnek az új biztonsági csomagok is.
Vágólapra másolva!

A Microsoft hivatalos közleményben tudatta a jó hírt, miszerint immár

400 millió aktív készüléken fut a Windows 10 operációs rendszer.

Ez jelentős előrelépés annak fényében, hogy május 5-én még 300 milliónál állt a szoftver, márciusban pedig még száz millióval kevesebb ilyen eszköz volt forgalomban.

Az aktív készülék alatt azokat az eszközöket értették a felmérés során, amelyeket az elmúlt 28 napban használatba vettek.

A 400 milliós darabszám jól hangzik, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez nemcsak PC-ket, laptopokat jelenti, hanem magában foglalja a telefonokat, valamint az Xbox One konzolokat, a Holo Lens és a Surface masinákat.

400 millió készüléken fut már a Windows 10 Forrás: Microsoft

A Microsoft nem titkolt célja, hogy

2018-ra már átlépjék a bűvös 1 milliárdos számot,

ám a többek szerint ehhez két évnél kicsit többre lesz ehhez szükség.

A Microsoft több más értékes információt is megosztott atlantai konferenciáján; a Windows Insider programban résztvevők például hamarabb fogják megkapni majd az Edge böngésző biztonsági csomagját.

Szó esett a Barcelona kódnéven futó, tartalomalapú szűrési szolgáltatásról, ami virtuális biztonságot eredményez, így kvázi már csírájában elfojtja a gyanús kódokat, hogy azok ne tudjanak szétterjedni a hálózaton. Egyelőre még csak az üzleti szektor számára lesz elérhető, ám a későbbiekben a végfelhasználókhoz is eljut a fejlesztés.

A Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) immár az Office 365 ATP-jével is együttműködik, és a gépi tanulásnak, valamint a Microsoft felhőszolgáltatásának köszönhetően nyújt nagyobb védelmet a hackertámadások ellen.