Trump: 200 kilós hackerek támadhatták a demokratákat

clinton trump teves
Keményen osztották egymást a tévés vitában
Vágólapra másolva!
Donald Trump szerint nem lehet biztosan tudni, hogy az oroszok felelősek a demokratákat ért kibertámadásokért, szerinte bármilyen 200 kilós, ágyban fekvő hacker elkövethette őket. A Twitter felhasználói kiakadtak. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnökjelöltek első nyilvános tévévitájában Hillary Clinton ismét Oroszországot vádolta az amerikai állami és magán számítógépes rendszerek elleni támadásokkal. „Semmi kétség afelől, hogy az oroszok felelnek minden amerikai szervezet ellen indított kibertámadásért” – jelentette ki Clinton.

Emellett név szerint Vlagyimir Putyint elnököt tette felelőssé

a hackerek támadásai miatt.

„Ő hagyta nekik, hogy hozzájussanak a kormány dokumentumaihoz, személyes fájlokhoz, és meghekkeljék a Demokratikus Nemzeti Bizottságot.”

Ezután Clinton fenyegetőbb hangnemre váltott, és kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak sokkal nagyobb erőforrásai vannak, mint az oroszoknak, és meg fogják védeni az ország állampolgárait. Clinton emellett azzal vádolta riválisát, Donald Trumpot, hogy ő kérte fel Putyint arra, hogy hekkeljék meg az amerikaiakat, amire Trump csak annyit suttogott a mikrofonba: „Téves”.

Keményen osztották egymást a tévés vitában Forrás: AFP/Jewel Samad

Trump szerint egyelőre senki sem bizonyította, hogy valóban Oroszország állt volna a Demokrata Párt számítógépes rendszerének feltörése mögött. „Nem hiszem, hogy bárki is teljesen biztos lehetne benne, hogy az oroszok törtek be a demokraták rendszerébe. Lehetnek az oroszok, de lehet Kína is, és még sok más ember.

Trump azt hangsúlyozta, hogy nem az az érdekes, ki hekkelte meg a demokratákat, hanem hogy mit tanult a világ Clinton kiszivárgott e-mailjeiből.

A képernyő másik oldalán a „200 kilós” kijelentésen felbuzdult a Twitter, és a kövérek csúfolásával vádolták a jelöltet. „Trump ezzel elvesztette a 200 kilós hackerek szavazatait.” „Nem is vagyok 200 kiló” – adtak hangot felháborodásuknak a netezők.