A YouTuberek álma lehet a Logitech új webkamerája

logitech c922 gaming youtube videó webcam webkamera
Szeretni fogják a Youtuberek a C922-t
Vágólapra másolva!
A Logitech C922 webkamera nagy sebességű videók rögzítését teszi lehetővé, akár éjszaka is.
Vágólapra másolva!

A Logitech C920 mind a mai napig ikonikus eszköznek tekinthető. Lassan már öt éve, hogy a szögletes kialakítással rendelkező webkamera a felhasználók monitorjainak tetejére ült, akik már akkor képesek voltak egész jó minőségű YouTube videókat kreálni vele. Az örökös pedig most megérkezett, a cég pedig bízik benne, hogy az új, C922 névre hallgató szerkezet ugyanolyan közkedvelt lesz, mint elődje.

A jól ismert formával próbál meg hódítani a C922 Forrás: Logitech

A San Diegó-i TwitchConon leleplezett kütyü a jól ismert dizájt viszit tovább, ám számos hasznos funkcióval bővült. A legfontosabb, hogy

immár képes a hátteret leválasztani,

így az eddigieknél akár sokkal professzionálisabb streamek hozhatók létre. Ez hatalmas lehetőség, hiszen korábban a steril, zöld háttérért cserébe 50 dollárt kellett kicsengetni, nem beszélve a szükséges felszerelések beszerezéséről és azok költségéről.

A háttérnek a streamertől való eltávolítása

az intelligens alakzat felismerő szoftvernek köszönhető, amit a Personify fejlesztett ki.

Igazából meglehetősen egyszerűen működik, megkeresi az emberi alakzatot, majd elválasztja a környezettől. A háttér így lecserélhető valamilyen képre, vagy más átlátszó felületre, és máris korrekt tartalmakat lehet generálni. A módszer eltér a Stargazer és más RealSense kameráktól, utóbbi például például két szenzort használ a 3D mélység felbecsüléséhez.

Ugyan a RealSense minden bizonnyal precízebb végeredményt produkál, az egy hardveres megoldásnak köszönhető, nem pedig szoftveresnek. A Logitech persze kicsattanó önbizalommal hirdeti termékét, ami legalább ugyanolyan, ha nem jobb teljesítményt nyújt, mint a RealSense.

Szeretni fogják a Youtuberek a C922-t Forrás: Logitech

A legfontosabb specifikációk közé tartozik, hogy

720p-s videókat 60 képkocka / másodperc sebességgel képes rögzíteni.

Lehetőség nyílik 1080p-s filmekre is, ám ott már 30 fps-ben limitáljták a felvételeket. Előrelépés, hogy a webkamera sötétebb fényviszonyok között is élesebb képet garantál, plusz sztereóban vesz fel hangot.

A Logitech 99 dolláros (27 ezer forint) áron kínálja a C922-t, ami pont annyit, mint amennyibe az elődmodell került, és 50 dollárral kevesebb a RealSense megoldásnál.