Egy iPhone 7 Plus is felrobbant

iphone 7 robban
Így vette ki a csomagolásból a telefont
Vágólapra másolva!
Egy Reddit-fórumozó arról számolt be, hogy megrendelt iPhone 7 Plus készüléke sérülten, szétrobbanva érkezett meg hozzá, szerinte szállítás közben gyulladhatott ki a telefon. Ez különösen ironikus a nagy konkurens, a Samsung gyulladásveszélyes Note 7 mobiljainak botránya után. Ugyanakkor ez az egy eset nem bizonyítja, hogy széles körű problémáról lenne szó.
Vágólapra másolva!

A „kroopthesnoop” nevű fórumozó által közzétett képen látható, hogy az iPhone 7 Plus hátulja szétrepedt, és teljesen megolvadt a készülék.

A felhasználó a neten rendelte, szolgáltatótól az Apple új telefonját. Szerinte szállítás közben történhetett valami: a telefon valószínűleg kigyulladt, szétrepedt, és a csomagolást is kismértékben megégette. Legalábbis erre utal a telefon horpadtsága és a hőhatásra utaló sérülések.

Így vette ki a csomagolásból a telefont Forrás: Reddit

A kép bejárta az internetet, és felröppent a pletyka, hogy a Galaxy Note 7 után a konkurencia is hibás csúcsmobilt dobott piacra. Az iPhone-okban és más készülékekben található lítiumion-akkumulátorok alapesetben sem veszélytelenek:

erős ütés hatására felrobbanhatnak, erre korábban is volt már több példa.

Más robbanó iPhone 7-et még nem jelentettek, ezért vélhetően egyedi esetről van szó, és a helyzet nem olyan súlyos, mint a Samsungnál, akik világszerte visszahívták a Note 7-eket.

A Note 7-ek esetében a gondot az akkumulátor töltés közbeni túlhevülése okozta, ez esetben viszont töltőre sem kellett dugni a telefont, nagy valószínűséggel szállítás közben érte ütés a mobilt.

A hírre még az Apple és a telefont szállító UPS sem reagált hivatalosan, de a felhasználó szerint az Apple már intézi az AT&T szolgáltatóval a telefoncserét.