Utolsó helyen landolt az iPhone 7 az aksiteszten

apple iphone 7 ios teszt bemutató plus 3d touch force touch taptic
A kozmoszfekete inkább nőies, de az biztos, hogy nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat
Vágólapra másolva!
Ugyan az iPhone 7 akkumulátorának kapacitását az iPhone 6s-hez képest növelte az Apple, a legújabb tesztek szerint rosszabbul teljesít üzemidő terén a konkurens telefonoknál.
Vágólapra másolva!

A terméktesztekkel foglalkozó Which nevű portál és a The Guardian lap szerint nincs minden rendben az iPhone 7 akkumulátorával, az rosszabbul szerepel, mint ahogy az Apple beharangozta.

A Which az iPhone 7 mellett több más konkurens csúcsmodellt is teszt alá vetett, és összehasonlította, hogy azok meddig bírják szuflával a telefonálást és a netezést. Az iPhone 7 mindkét területen rosszabbul teljesített a Samsung Galaxy S7, az LG G5 és a HTC 10 telefonoknál.

A Which tesztje szerint nem bírja sokáig az iPhone 7 Forrás: Which

A teszt során telefonhálózat-szimulátort, 3G-s netkapcsolatot és folyamatosan frissülő weboldalakat használtak fel. Az iPhone 7 messze rosszabbul teljesített a 3G-s hívásidőteszten az androidos készülékekhez képest: mindössze 712 percnyi telefonálást bírt egyhuzamban az aksi, a HTC 10 ezzeé szemben 1859 percig bírta a gyűrődést,

míg az LG G5 és a Samsung Galaxy S7 pedig 1492 percig.

Internetezési idő terén ugyan kevésbé voltak drámai különbségek, de még ezen a teszten is szerényebben teljesített az almás csúcsmobil.

Kicsi, vagy mégsem?

A The Guardian szerint is kicsi az akkumulátor kapacitása, a készülékről szóló tesztjüket így kezdik: "mennyire lehet jó egy telefon, ha az akkumulátor egy napig sem bírja?" Szerintük az iPhone 7 aksija egyenesen rosszabb, mint egy új iPhone 6S-é.

Igaz, az Apple saját termékspecifikációja szerint az iPhone 7-nek nagyobb kapacitású az aksija, mint az iPhone 6s-é, 1960 milliamperórára sikerült növelni az előd 1810 milliamperórás kapacitását. Ez ugyan nem nagy ugrás, de mégiscsak több.

Kozmoszfekete iPhone 7 Forrás: Origo

Viszont a nagyobb a kapacitású akkumulátor nem feltétlen jelent egyet a hosszabb üzemidővel: ez utóbbit befolyásolja az is, hogy a telefon hardvere és szoftvere milyen hatékonyan használja ki a erőforrást.

A Which és a The Guardian nem vet jó fényt az Apple új csúcsmodelljére, ami azért lehet fájdalmas, mert a vásárlók számára a legfontosabb szempont az üzemidő. A Bank of America felmérése szerint

az amerikai iPhone 7-vásárlók 65 százaléka a hosszabb üzemidő,

59 százaléka a vízállóság, és 54 százaléka a jobb kamera miatt tette le voksát az új iPhone mellett.