A HTC gyártja a Google Pixel telefonokat

google pixel xl launcher assistant asszisztens nougat android
A Google Pixel és Pixel XL
Vágólapra másolva!
Amit eddig sejteni lehetett, most megerősítést nyert: az új Google Pixel mobilok a HTC boszorkánykonyhájában készülnek, ezzel pedig lezárul a Nexus-sorozat korszaka.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású sajtóeseményt tartott október negyedikén a Google, melyen bemutatta többek közt a Daydream virtuálisvalóság-platformhoz tartozó headsetet és kontrollert, a már 4K-s streaminget is támogató Chromecast Ultrát, valamint a régvárt Pixel és Pixel XL telefonokat.

A két készülék felsőkategóriás tudással és árazással hívja fel magára a figyelmet,

a Snapdragon 821-es chipset, a 12,3 megapixeles kamera, a 4 gigabájtnyi memória, a 32/128 gigabájtos adattároló, vagy éppen a prémium külső mindenképpen előrelépés az elődökhöz képest. A tavalyi modelleket még az LG és a Huawei szállította, az idei termékekről azonban eddig csak pletykákat lehetett hallani.

Jeff Gordon, a cég globális kommunikációs menedzsere azt is megerősítette, hogy

a HTC fogja gyártani a Pixelt és a Pixel XL-t.

Nem ez az első alkalom, hogy a tajvani gyártó felelős a referenciaeszközök fabrikálásáért: 2010-ben például ők rakták össze a Nexus One-t is. Akkor még a készülékeken is látható volt a gyártó logója, mostantól csak egy G-betűt biggyeszt hátlapra a Google.

A Google Pixel és Pixel XL Forrás: Google

A Pixel telefonok érkezése azt sugallta, hogy a keresőóriás végleg búcsút int a Nexus-névnek, ám erről a bemutatón még nem esett szó. Az egyik felsővezető viszont megerősítette több forgalmazónak az esemény után, hogy

a vállalatnak nincs szándékában további Nexus mobilokat piacra dobni.

Innentől tehát a Pixel nevet kell megjegyezni mindenkinek, főleg annak, akik gyári, módosítatlan Android operációs rendszerrel szerelt okostelefont vásárolnának a jövőben.

A Google ezzel nagy nyomást helyez az Apple-re, hiszen kvázi saját maga által összeállított hardverrel és egyedi szoftverrel ellátott készülékekkel támad, ráadásul hiába nem olcsó egyik mobil sem, a 650 dolláros (178 ezer forint) kezdőár még mindig az iPhone 7 árcímkéje alatt van.