Applikációval rakhatjuk össze álmaink óráját

eoniq ora
A fekete alapóra
Vágólapra másolva!
Mindössze egy óra alatt összegyűlt a pénz az IndieGogón az EONIQ órákra. Ezek olyan teljesen testre szabható mechanikus darabok, amiket egy applikáció segítségével tervezhet meg a támogató.
Vágólapra másolva!

A hongkongi EONIQ teljesen személyre szabott mechanikus órákra kalapozott az IndieGogo nevű közösségi finanszírozós platformon. Az órákat japán alkatrészekből állítják össze, és öt év garanciát adnak minden darabra. Mindegyiket kézzel készítik, így nem csak a megjelenése teljesen egyedi. A kampányra

mindössze egy óra alatt összegyűlt a szükséges 50 ezer dollár,

ami a cikk írásának pillanatában már kétszer ennyinél jár.

Kétféle alapmodell választható, amiket utána ízlés szerint továbbgondolhat a vásárló. Az alapmodellt egy applikációval lehet tovább finomítgatni, kiválasztani az egyes építőelemek színét, jellegét, vagy megadott sablonok közül is lehet választani. Lehet feltölteni saját képet is, aláírást, nevet kérni rá.

A korai támogatók ezekhez jutányos áron juthatnak hozzá. A Pinot Black óra 198 dollárért (54 ezer forint) rendelhető meg, 38 milliméteres és 42 milliméteres átmérőjű, rozsdamentes acélból készült tokkal, cseppálló kialakításban.

A fekete alapóra Forrás: EONIQ

A másik, masszívabb modell a Navigator, ezt 298 dolláros áron (81 ezer forint) lehet megrendelni. Ez már 100 méterig vízálló, a számlapja pedig világít a sötétben. 44 milliméteres átmérővel kapható, bőrszíjjal és Sapphire Crystal zafírüveggel.

A támogatóknak karácsonyra szállítják le az órákat, hogy az karácsonyi ajándék is lehessen.