Alig van vétel a Kossuth téren

ÉPÜLET épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA székház
Budapest, 2016. június 20. Az egykori Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) volt székháza Budapesten, a Kossuth téren 2016. június 20-án. Várhatóan még a nyáron elkezdik a székház bontását, a munkálatok idejére lezárják az alatta lévő metróállomást. A székház helyére irodaházat építenek. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Rendkívül gyenge lett a beltéri mobilszolgáltatás, valamint a mobilinternet-lefedettség Budapesten a Kossuth téren, a szolgáltatók még keresik a megoldást a problémára – írta szerdán a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A napilap szerint a problémát az okozza, hogy a szolgáltató társaságoknak le kellett szerelniük a Magyar Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) bontásra ítélt székházának tetejéről a bázisállomásokat.

A bontásra ítélt MTESZ-székház a Kossuth téren Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A lap megkereste a szolgáltatókat, a Telekom tájékoztatása szerint a környező állomásokra terelték a forgalmat, de ez sem tökéletes megoldás. A Telenor szolgáltatása november–december végére állhat helyre, mert az új állomások telepítése, engedélyeztetése időigényes.

A Vodafone válasza szerint a Kossuth téren és a környékén igen nehéz megfelelő helyszínt találni új bázisállomásnak. Az engedélyeztetés, valamint a telepítés is hosszú időt vesz igénybe. A Vodafone mindent megtesz azért, hogy a mobilszolgáltatás a nehézségek ellenére, folyamatos legyen. Jelenleg a környéken található bázisállomásokra tereli át a mobilcég a forgalmat, végleges megoldást azonban a várhatóan november közepére elkészülő új bázisállomás fog jelenteni.