IBM: A Macek valójában háromszor olcsóbbak, mint a PC-k

apple macbook tim cook
SAN FRANCISCO, CA - MARCH 9: Apple CEO Tim Cook stands in front of an MacBook on display after an Apple special event at the Yerba Buena Center for the Arts on March 9, 2015 in San Francisco, California. Apple Inc. announced the new MacBook as well as more details on the much anticipated Apple Watch, the tech giant's entry into the rapidly growing wearable technology segment as well Stephen Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
AZ IBM a világ legnagyobb olyan cége, amely vállalati szinten használ Mac eszközöket, hetente 1300 új Macet telepítenek. A vállalat elmondása szerint az Apple eszközökkel rengeteg időt és pénzt spórolnak meg.
Vágólapra másolva!

Fletcher Previn, az IBM alelnöke merész kijelentéssel rukkolt elő a JAMF konferencián. Szerinte összességében kifizetődőbb Apple Mac gépeket venni, mint PC-t, hiszen a teljes életciklust nézve azok jobban megérik az árukat, mi több: olcsóbbak.

2016 végére négy IBM dolgozó közül egy Macintosh gépet használ majd. A techóriás közel 400 ezer embert foglalkoztat, és 90 ezer Mac gépet vásárolt azóta, hogy tavaly júniusban elkezdték támogatni az Apple laptopjait.

Kevesebb velük a gond is Forrás: AFP/Stephen Lam

Minden Mac géppel 273-543 dollárt takarít meg az IBM modelltől függően. Ugyan a Mac belépési ára magasabb, mint a PC-ké, de hosszútávon nagyobb a Mac értéke - fejtette ki Previn. Nem mellesleg a PC-k hibáival kétszer annyiszor kell felkeresni a rendszergazdákat, így az üzemeltetés és karbantartás terén is időt és pénzt spórolnak.

Összességében elmondható, hogy a PC-k háromszor annyiba kerülnek a cégnek.

Az IBM alelnök mondandójának időzítése azért is érdekes, mert éppen jövő héten mutatja be az Apple a legújabb Mac termékeket, október 27-én.