Londonba mennek a pornó miatt leállított internetfülkék

bt kioszk wifi
aaa
Vágólapra másolva!
Következő generációs, internetes kioszkok fogják átvenni a piros, fizetős telefonfülkék helyét Londonban is.
Vágólapra másolva!

Az ikonikus, piros brit telefonfülkék 80. születésnapját ebben a hónapban ünnepelte a brit telekommunikációs szolgáltató, a BT. Pár füle ezen alkalomból új köntöst is kapott,és miniirodákká alakították át azokat, hogy a modern korban még hasznosabbá váljanak. Ám ezeken felül számos régi fülke vár még arra, hogy új életet leheljenek belé.

A BT bejelentette, hogy több száz ilyen piros fülkét cserél le következő generációs kioszkra, amelyekkel ingyen lehet wifin keresztül netezni, hanghívásokat kezdeményezni, térképet előhívni, és helyi információkat lekérni egy beépített androidos táblagéppel.

Digitális monolitek veszik majd át az ósdi fülkék helyét Forrás: BT

A szolgáltató ehhez az Intersction nevű céggel együttműködésben valósítja meg, ez a vállalat tartozik a Google anyavállalata, az Alphabet alá, és felel a New York-i internetes kioszkokért is. A befektetettt pénzt majd a hirdetési bevételek hozzák vissza a cégnek, a kioszkokban két nagy kijelzőn fognak promóciókat vetíteni.

A fülkék másik különlegessége az lesz, hogy érzékelők fogják mérni a környezet hőmérsékletét, a lég- és zajszennyezetséget, valamint a közlekedési körülményeket is. Ezeket pedig hasznosítani lehet majd különféle

big datával és okosvárosokkal kapcsolatos applikációkhoz.

Jövőre 100 ilyen fülkét terveznek telepíteni az Egyesült Királyságba, hossútávon pedig csak 750 kioszkot képzelnek el a brit fővárosba, Londonba.

Arról még nem szólnak a hírek, mi lesz akkor, ha bekövetkezik az, ami New Yorkban is: ott le kellett állítani a fülkéket, mert az emberek nagyrésze ingyenpornó nézésére használta. A város tanácsosa emellett azt is kifogásolta, hogy sokan ezeken a gépeken kersztül jutottak hozzá drogokhoz és alkoholhoz.