Csúcskategóriában landolt az új androidos BlackBerry

blackberry dtek60 okostelefon mobil tcl
Vágólapra másolva!
A BlackBerry bemutatta a DTEK60 okostelefont. Külsőleg olyan, mint egy Alcatel, a tudásával elégedettek lehetünk, biztonságos a szoftver, de elég borsos az ára.
Vágólapra másolva!

A BlackBerry korábban már tudatta, hogy felhagynak az okostelefonok gyártásával, ezt inkább más partnerekre, elsősorban a TCL-re bízzák. A kínai cég gyártja az Alcatel márkanév alatt futó telefonokat is.

Célja, hogy az év végére az ötödik legnagyobb mobilgyártó legyen.

Ez kínai cég lévén nem lesz nehéz, hiszen a TCL a többi kínai gyártóval egyetemben uralja a top 10-es listát. A 2015 harmadik negyedévig bezárólag az eladások alapján a nyolcadik a globális listán.

Alcateles külső

Az előd, a DTEK50 így már a kínaiak boszorkánykonyhájában készült, ahogy a legújabb csúcsmodell, a DTEK60 is, amin megtalálható a BlackBerry logója, és a biztonságos szoftverről sem kell lemondani.

A DTEK60 külsőleg szinte egy az egyben az Alcatel Idol 4s-re hajaz,

egyedül a hátlap lett picit blackberrys, prémium üveg és fémborítás.

A hátsó elem közepére került az ujjlenyomat-olvasó, tetejére pedig a 21 megapixeles kamera, ami autofókuszos, maximum 4K-ban vesz fel videókat, sötétben pedig egy ledes villanó segíti a munkáját. A szelfizés szerelmeseire is gondoltak, a másodlagos szenzor ugyanis 8 megapixelben lövi a fotókat.

Íme a teljes, androidos BlackBerry család (DTEK50, DTEK60, Priv) Forrás: BlackBerry

Az előlap ékessége az 5,5 hüvelykes, QHD felbontású IPS kijelző,

amit felül és alul hangszórók fognak közre.

Belül igazi szörnyeteget találunk: hála a Snapdragon 820-as chipsetnek, a rendkívül erős, négymagos processzornak, valamint a 4 gigabájtnyi rendszermemóriának (RAM). Az adattároló mérete 32 gigabájt, akinek ez nem elég, az microSD-vel bővítheti tovább 2 teráig.

A 6,99 milliméter vékony készülékházba egy 3000 milliamperóra kapacitású akkumulátor fért, amit USB Type-C porton keresztül lehet tölteni. Természetesen nem maradhatott el a GPS, a WiFi, a Bluetooth, valamint a 4G sem.

Biztonság mindenekfelett

A DTEK60 igazi vonzereje viszont a biztonságos szoftver. Az Android 6.0 Marshmallow-ra épülő felületen

minden extra program megtalálható, ami a BlackBerryket BlackBerryvé teszi.

Az ujjlenyomat-olvasó a képernyő feloldása mellett a jelszótároláshoz is használható. A virtuális billentyűzet folyamatosan tanulja a szavakat. A programozható nyomógomb pedig egy kiválasztott alkalmazás gyors elérését szolgálja.

Biztonsági szempontból kiemelendő még az adattároló titkosítása, a vállalati kommunikáció teljes körű támogatása, valamint a processzorhoz rendelt egyedi biztonsági kulcs.

Ismerős külső, de erősebb a hardver, biztonságosabb a szoftver Forrás: BlackBerry

Szót érdemel még a Hub, amiben összegyűjtve látjuk az üzeneteket, az e-maileket, a hívásokat, az értesítéseket, illetve a Naptár is, ami számos plusz funkcióval kecsegtet.

A DTEK60 Magyarországon nem számít olcsónak, hiszen

199 ezer forintot kérnek el érte.