Clintonra keresnek legtöbben a választási hajrában

Clinton-Trump vita
Vágólapra másolva!
Kedden választanak új elnököt az Egyesült Államokban, az utolsó felmérések szerint Hillary Clinton esélyesebb a győzelemre. A Google Trends elemzése szerint nem csak Amerikában kíváncsiak arra, hogy ki lesz az új elnök, az egész világon megugrott a választásokkal kapcsolatos keresések száma. Legtöbben a Clintonnal kapcsolatos nyomozásra, vagy éppen a tőzsdére kíváncsiak.
Vágólapra másolva!

Ugyan már jó ideje tart a választási kampány, az Egyesült Államokon kívül eső országok különösen a napokban váltak kíváncsivá, derül ki a Google kereső forgalmából. Múlt héten a választással kapcsolatos globális keresések száma hullámzó volt, de bizonyos országokban nagy kiugrásokat mért a Google Trends.

Kanadában, Ugandában, Ghánában, Írországban és Nigériában volt a legmagasabb a keresések aránya az elmúlt hét napban azok között az országok közt, amelyek nem az Egyesült Államokban találhatók. Mégis mindenhol másra voltak leginkább kíváncsiak.

Az írek főleg fogadásokkal kapcsolatban kerestek a választásra, az érdekelte őket, hogy hány százalék esélye van a jelöltnek a győzelemre, ennek fényében tették meg tétjeiket. Ugyan a „Trump win” szókapcsolatra 5000 százalékkal nőtt meg a keresések száma,

egy fogadási oldalon keresztül már több 1,1 millió dollárt tettek Clinton győzelmére.

Szingapúrt főleg a pénzügyi következmények érdeklik. Itt a Hillary Clintonnal kapcsolatos FBI-nyomozás részletei iránt érdeklődtek leginkább a netezők, valamint a Dow Jones indexre és a Groupon-részvények értékére kerestek.

Ugyanis mikor nyilvánosságra hozták, hogy az FBI Clinton e-mailjeivel kapcsolatban nyomoz, a Dow komponensei 125 ponttal estek. A legtöbb befektető abban reménykedik, hogy Clinton győzelmével zárul a választás.

Akiket csak az érdekel, mikor lesz

Az afrikai Ghánában arra kíváncsiak legtöbben, hogy pontosan mikor is lesz a választás, az ugandaiak pedig a legutóbbi statisztikák eredményeire kíváncsiak. A nigériaiak arra kerestek, hogy mennyi esélye van Clintonnak a felmérések alapján.

Az új-zélandi netezők körében megnőtt a keresések száma "James Comey", "Clinton" és az "FBI" kulcsszavakra. Őket is érdekelte, hogy ki az esélyesebb jelölt. Ugyanez a trend volt megfigyelhető a kanadaiaknál is, mióta újabb e-maileket szivárogtattak ki.

Az ausztráliaknál nagy az időeltolódás, ezért ők főleg azt guglizták, hogy mikor kezdődik pontosan a választás.