Régi papírképeinket digitalizálja a Google új alkalmazása

google photoscan
Vágólapra másolva!
A Google bejelentette legújabb alkalmazását, a PhotoScant, amelyet a sokak által őrzött, régi fényképek újjászületésére fejlesztett.
Vágólapra másolva!

A PhotoScan lényege, hogy a régi papírképeket pár kattintással be tudjuk digitalizálni egy okostelefonnal, ahhoz már szkenner se kell. A befotózás során az alkalmazás beazonosítja a kép széleit, és automatikusan kiegyenesíti a fotót, eltávolítja róla az esetleges tükröződést.

A digitalizált fényképeket ezután egy mozdulattal

elmenthetjük a Google Fotók tárhelyre,

ahol biztonsági másolatokat is készíthetünk róluk. A felületen a képeink egyszerűen rendszerezhetőek, hogy a későbbiekben könnyen vissza tudjuk őket keresni, vagy meg tudjuk osztani másokkal.

A PhotoScan alkalmazás bevezetésével párhuzamosan a Google Fotókon belül néhány új funkciót is bemutat a vállalat. Továbbfejlesztett automatikus javítás, új egyedi szűrők és speciális szerkesztési eszközök segítségével kedvünk szerint alakíthatjuk régi vagy új fotóink fényerejét, színét, kontrasztját és stílusát.

A „mélykék” beállítás például olyan képeknél ajánlott, ahol a tenger vagy az ég kék színét szeretnénk még inkább hangsúlyozni. Emellett olyan funkciók is rendelkezésre állnak, amelyekkel kiegyenlíthetők az emberek arcára vetülő árnyékok.

A PhotoScan ingyen letölthető androidos és iOS-es eszközökre.