Minél több app van a telefonon, annál tovább ülünk a WC-n

toalett wc okostelefon
A toaletten is multitaskingolunk
Vágólapra másolva!
Furcsa világnapot ünnepelnek november 19-én, méghozzá a mindennapjainkban fontos szerepet betöltő toalettekét. Ezen alkalomból a Domestos összeszedett pár érdekes tényt, amihez mi hozzágyűjtöttünk pár még érdekesebbet.
Vágólapra másolva!

A Domestos közleménye szerint minél több funkciója van az okostelefonunknak, annál több időt töltünk a WC-n. Ami nem is olyan meglepő dolog, hiszen legtöbben szívesen játszunk le egy Candy Crush-pályát, vagy nézünk fel az Instagramra, nézzünk rá az e-mailekre, míg trónolunk azon a bizonyos helyen.

Egy felmérés során

az okostelefon-tulajdonosok 75 százaléka vallotta be,

hogy a toalettre is magukkal viszik a készüléket. Közülük is a férfiak voltak kevésbé szégyellősek, ők nagyobb arányban válaszoltak igennel a kérdésre. A legtöbben azt a magyarázatot adták erre, hogy nincs jobb dolguk közben.

Szerencsére csak a felhasználók 19 százaléka járt már úgy, hogy azt bele is ejtette véletlenül a csészébe.

A toaletten is multitaskingolunk Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Monika Skolimowska

A közleményben egy baljósabb tény is szerepel: ha túl sokáig időzünk a WC-n, könnyen alakulhat ki aranyér.

Ezért nem javallott újság és okostelefon kíséretében felkeresni a mellékhelyiséget.

Arról nem is beszélve, hogy a mellékhelységek a gondos tisztítás ellenére is baktériumtelepek. Nemrég a Kaliforniai Egyetem San Diegó-i intézményének szakemberei 40 mobiltelefont vizsgáltak meg, és a telefonokon hagyott molekulák alapján állítottak fel profilokat a felhasználókról. Mindenen, amit megérintünk, molekulák - az anyag kémiai sajátosságokat még megőrző legkisebb része -, vegyszerek és baktériumok nyomait hagyjuk hátra.

Plusz érdekesség: a világ legdrágább WC-je a Nemzetközi Űrállomáson található, 19 millió dollárba került a megépítése.