Elstartolt a magyarok közösségi filmajánló appja

kiflee app
Vágólapra másolva!
A Kiflee névre hallgató, magyar fejlesztésű alkalmazásban a hasonló ízlésű felhasználók által kedvelt filmeket kaphatjuk ajánlásba.
Vágólapra másolva!

A Kiflee ötlete pár filmrajongó barát ötletében fogant meg, akik ugyan évek óta imádják a filmeket, de sosem sikerült olyan címet választaniuk közös mozizáshoz, ami mindenkinek tetszett volna. A magyar fejlesztésű mobilapplikációban a felhasználó olyan más filmrajongókra bukkanhat, akik hozzá hasonló véleménnyel vannak az egyes filmekről,

így az ízlésüknek megfelelő filmekről kaphatnak ajánlatot.

A szolgáltatás nem a hagyományos pontozási rendszert használja, nem kell azon vacillálni értékeléskor, hogy négyes vagy ötös értékelést adnánk egy-egy műre. Helyette azt kell kiválasztanunk, hogy egyszer nézős, többször nézős darabnak tartjuk-e, de azt is bejelölhetjük, hogy azt soha többé nem néznék meg újra, vagy egy örök klasszikusnak tartjuk.

Hasonló ízlésű felhasználók kedvenceit javasolja az app Forrás: Kiflee

Lehet benne keresni konkrét alkotásra, vagy böngészni az automatikusan listázódó filmek között. A szolgáltatás jelenleg az IMDb nyilvánosan is hozzáférhető adatbázisát használja, így gyakorlatilag minden eddig megjelent film elérhető.

Azokat a felhasználó egy mozdulattal értékelheti, tiltó- vagy kívánságlistára helyezheti.

Minél több filmet értékelünk, annál inkább személyre szabottabb az ajánlásokat tudunk kapni a többi felhasználótól. Az ő profiljukon nem csak azt láthatjuk, hogy miként értékelték az egyes filmeket, de százalékban meg is mutatja, hogy mennyire egyezik vele az ízlésünk.

A Kiflee csapat terve szerint közösségi funkciók is lesznek az alkalmazásban, a felhasználók tudnak majd egymással chatelni, de be is követhetik egymást, hogy azonnal értesüljenek az újabb értékelésekről, ajánlásokról.

A magyar és angol nyelven is elérhető appot február óta fejlesztik, és jelenleg öten dolgoznak rajta. Az androidos verzió november 23-tól tölthető le, az App Store-ba pedig decemberben érkezik.