Egyetlen gombbal irányíthatjuk az egész házat

button fibaro
Bárhova felrakható, akár az ajtó mellé: egy gombnyomással minden lekapcsolódik
Vágólapra másolva!
A Button nevű okosgombbal nem csak külön-külön lehet vezérelni az okos otthoni kütyüket, de akár komplett jelenetek is beprogramozhatók.
Vágólapra másolva!

A CES zsűrije a Button nevű okosgombot választotta a 2017-es év leginnovatívabb okos otthoni eszközének. Ez a díj az egyik legjelentősebb elismerés a fogyasztói elektronikai eszközök piacán.

A lengyel FIBARO nevű cég terméke bár külsőre egy egyszerű gombnak tűnik, valójában egy okos "Z-wave" vezérlő eszköz, amellyel hat különböző otthoni eszközt lehet egyenként, vagy közösen vezérelni. Lehet vele egyszer, duplán kattintani, vagy lenyomva tartani azt, a felhasználó állíthatja be, mit reagáljon a gomb bizonyos érintésekre.

Bárhova felrakható, akár az ajtó mellé: egy gombnyomással minden lekapcsolódik Forrás: Fibaro

Nem csak egyetlen eszközt lehet hozzárendelni egy-egy kattintási mintához, de akár egy komplett jelenetet. Így például beállítható távozási mód is, azaz hogy mi történjen abban az esetben, ha elhagyjuk a lakást. Mikor a felhasználó elhagyja otthonát,

egy gomnyomással le tudja kapcsolni az összes otthoni eszközt,

aminek a működésére nincs szükség napközben. Ugyanígy mikor hazaér, egyszerre elindíthatja a zenét, a kávéfőzőt, a fűtést.

Az idősek pánikgombként is használhatják, a gomb lenyomása után a rendszer rögtön értesítést tud küld a megadott hozzátartozónak, ha valami baj történt.

Akár egy asztallapra is erősíthető Forrás: Fibaro

A gomb külsejének tervezésekor szempont volt a cég elmondása szerint, hogy a választható színek mindenféle bútor mellett jól nézzenek ki, és emellett könnyen kezelhető kütyü legyen. A gyerekek akár rajzolhatnak is rá, így egyedibbé téve az eszközt. Mérete mindössze 4,6 x 3,4 centiméter, így akár egy asztallap alá is rejthető.

A szakmai zsűri által leginnovatívabbnak választott eszközöket a 2017-es Las Vegas-i show keretén belül mutatják majd be, ami január 5-8 közt kerül megrendezésre.