Jövőre jönnek az új androidos Nokia telefonok

Nokia X Nokia X android Nokia okostelefon Here navigáció dual-sim két sim-kártya Here Nokia X androidos okostelefon tesztfotók 2014. április 15-én
Vágólapra másolva!
Következő év elejére csúszik az új androidos Nokia készülékek megjelenése, hiába beszélt a cég tavaly arról, hogy még idén karácsonyra kijönnek az új telefonok és táblagépek is. Közben a Nokia Corp. licenc-megállapodást kötött a HMD Globallal, tíz évig használhatják kizárólagosan a márkanevet.
Vágólapra másolva!

A Nokia tavaly nyáron jelentette be, hogy amint lejár a Microsofttal kötött megállapodásuk, visszatérnek a mobilpiacra. Azt már egy ideje tudni lehet, hogy ezt androidos készülékekkel tervezik, de eddig arról volt szó, hogy 2016 végén már meg is érkeznek az új kütyük.

A cég most arról beszélt, hogy legközelebb 2017 elején láthatjuk az új Nokia mobilokat. Azt viszont közölték, hogy

a HMD Global tíz évre kizárólagos jogot kapott a Nokia márkanév használatára,

amely alatt okostelefonokat és táblagépeket dobnak piacra a jövőben.

A Nokiának a HMD Global jutalékot fizet márkanév és mobil technológiai szabadalmak használatáért. A gyártásra való jogot pedig az iPhone-kat is előállító, Foxconn fennhatósága alatt operáló FIH Mobile Limited kapta, miután a Microsoft túladott a cégen.

A Nokia egy új telefonos szekciót is elindított weboldalán, ami szintén jelzi azt, hogy már nem kell sokat várni a visszatérésre.

Ilyen lehet az eddig Nokia C1 néven emlegetett mobil Forrás: CNMO

A napokban felbukkant egy részletes benchmark is egy feltételezhetően új Nokia telefonról, ami azt mutatja, hogy először egy belépőszintű készüléket dobhat piacra a gyártó.

A Nokia Pixel néven emlegetett telefonnak

valószínűleg nem ez lesz a hivatalos neve, de korábban már D1C1 kódnéven is írtak róla.

A készülék első ránézésre egy olcsó modell lehet: kétmagos 1,19 gigahertzes Snapdragon 200 csipet, egy gigabájt memóriát, és Adreno 302 grafikus vezérlőt kaphat. Viszont már az Android 7.0.1 futhat rajta.

Minden bizonnyal a februárban megrendezendő Mobil Világkongresszuson (MWC) hull majd le a lepel a telefonokról.