Gyárból lopott ki több ezer iPhone-t a felsővezető

iphone5
Tíz évet is kaphat a férfi az iPhone-ok miatt
Vágólapra másolva!
A Foxconn telefongyártó senior menedzsere nem szerénykedett, több mint 5700 iPhone készüléket lopott el saját munkaadójától, melyeket utána el is adott.
Vágólapra másolva!

Az AsiaOne lap értesülései szerint a világ egyik legnagyobb elektronikai gyártójának dolgozója mintegy 5700 iPhone-t nyúlt le a cégtől, a lopott telefonokon pedig körülbelül 1,56 millió dollárt (körülbelül 460 millió forint) kereshetett.

A tajván vállalat felsővezetője a shenzheni gyár tesztrészlegén dolgozott, és nyolc alkalmazott segítségével csempészte ki az iPhone 5 és iPhone 5s készülékeket. Igaz, a telefonok nem eladásra szánt darabok voltak, hanem olyan minőségtesztekhez használt készülékek, amik a vizsgálatok után a kukában végezték volna. Az ellopott telefonokat shenzheni boltokba vitte.

Tíz évet is kaphat a férfi az iPhone-ok miatt Forrás: AFP/Stan Honda

A Foxconn pontos nyilvántartást vezetett ezekről az eszközökről is, így egy belsős ellenőrzés során fény derült a hiányzó mennyiségre, és a tolvajok tevékenységére. A felsővezetőt előállították,

akár tíz év börtönt is kaphat.

A gyártó nagy névnek számít az iparban, többek közt laptopokat, telefonokat, konzolokat gyártanak a HP, Apple és Sony számára.