Öt év börtönt kapott a celebek e-mailjeit feltörő hacker

hacker illusztráció számítógép lopás feltörés it laptop tablet
hacker illusztráció
Vágólapra másolva!
Eredetileg 27-33 hónap börtönt szabtak ki annak a bahamai kiberbűnözőnek, aki számos amerikai híresség e-mail fiókját tört fel, végül megduplázták büntetését.
Vágólapra másolva!

A 24 éves Alonzo Knowlest öt év börtönbüntetésre ítélték, amiért számos híresség e-mail fiókját törte fel, és azokon keresztül személyes adatokat lopott. Az ügyészek első körben 27 és 33 hónapot kértek ellene, de azt meghosszabbították, mivel a férfi nem mutatott megbánást egy amerikai kerületi bíró szerint. Knowles azt írta egy e-mailben, hogy miután kiengedik,

Knowles számos sportoló és közéleti személyiség privát e-mailjeihez fért hozzá, és olyan bizalmas információkat szerzett meg, amik még kiadatlan mozifilmekhez és tévéműsorokhoz kapcsolódtak. Ezekkel utána kereskedni is kívánt - közölte Manhattan kerületi ügyésze egy sajtóközleményben.

A férfi súlyosan megsértette az áldozatok magánszféráját: nem csak a fent említett tartalmakat lopta el, de több celeb és sportoló erotikus felvételeit is, köztük szexvideókat és képeket, kiadatlan zeneszámokat, pénzügyi dokumentumokat.

Nem először lopnak pikáns fotókat a kiberbűnözők dreamstime

A kiberbűnöző májusban ismerte el bűnösségét szerzői jogok megsértéséért és személyazonosság-lopásért. Akkor bukott le, amikor az Egyesült Államokba utazott eladni néhány tartalmat, de egy magát vásárlónak kiadó szövetségi nyomozó rajtaütött.

Több év börtön a pikáns fotókért

Nem ritka eset, hogy hírességek fiókjait törik fel hackerek. 2012-ben Christopher Chaney-t

10 év szabadságvesztésre ítélték,

amiért feltörte a szórakoztatóipar 50 ismert személyiségének levelezését, és személyes adatokat, meztelen fotókat lopott például Scarlett Johanssontól, Mila Kunistól és Christina Aguilerától.

Idén márciusban egy 36 éves pennysylvaniai férfi, Ryan Collins is ugyanezen vád alatt vallotta be bűnösségét, hogy enyhítse büntetését. Collins az Apple vagy a Google nevében küldött hivatalosnak tűnő leveleket a hírességeknek, amikben elkérte tőlük a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Ötven iCloud- és hetvenkét Google-fiókhoz fért hozzá ezzel a módszerrel.

Tettéért öt év börtön járna, de mivel együttműködött a hatóságokkal, és beismerő vallomást tett, az ügyészség csak másfél év börtönt kért ellene.