Rég várt funkció érkezett az androidos Facebookba

internet social media facebook
Nehéz a kamuhírek elleni küzdelem
Vágólapra másolva!
Ugyan a Facebook hivatalosan nem jelentette be, de az androidos Facebook-mobilalkalmazásba is megérkezett a HD videók feltöltésének lehetősége.
Vágólapra másolva!

A Facebook nem mindig jelenti be az androidos Facebook-alkalmazásába érkező újításait, és most sem kerített nagy feneket legújabb funkciójának. Pedig nagyon örülhetnek azok, akik szívesen osztanak meg videókat a közösségi oldalon.

Végre androidos telefonokról is lehet feltölteni HD minőségű videókat a közösségi oldalra.

Eddig hiába készítettünk a helyszínen egy adott videofelvételt, azt csak gyengébb minőségben tudtuk közvetlenül megosztani, ez pedig visszavett az élvezeti értékéből.

Ha valaki készített például egy jól sikerült koncertfelvételt, jobban járt azzal, ha külső videómegosztóra töltötte fel először az anyagot (mondjuk YouTube-ra), és onnan osztotta tovább a Facebookra.

Az app alapvető beállításai közt kell aktiválni az új funkciót Forrás: Origo

A HD minőségű videófeltöltést az Alkalmazásbeállítások menüpont alatt lehet engedélyezni, azon belül is a „Videók feltöltése HD minőségben” opciót kell bekapcsolni. (Ha angolul használja az appot, akkor „Upload videos in HD”.) Itt találja továbbá a feltöltött fotókra, a videók automatikus lejátszására vonatkozó beállításokat is, és sok minden mást.

Az új videóbeállításokat az Android Police portál csapata szúrta ki, de már mi is be tudtuk kapcsolni. Mint minden újítás, valószínűleg

ez is fokozatosan válik elérhetővé a felhasználók számára.

Így ha még nem látja, valószínűleg pár napot várnia kell, mindenesetre érdemes frissíteni az appot.

A portál szerint pár felhasználó még több beállítást is felfedezett, de azok még nem érhetők el mindenki számára. Szerintük a Facebook többek közt ezeket a funkciókat teszteli még: videók letöltése offline visszanézésre, a feltöltött videó felbontásának beállítása (72p-től 360p-ig).