Az Instagramba is megérkezett az élő közvetítés

instagram
Vásárolni lehet majd az appból
Vágólapra másolva!
Első körben csak az amerikai felhasználók érik el.
Vágólapra másolva!

Az Instagram még novemberben jelentette be, hogy a mobilappba bekerül az élő közvetítés is, ami az elkövetkező pár napban már elérhetővé is válik - első körben az amerikai felhasználóknak.

A funkcióval valós időben lehet megmutatni a követőknek, hogy éppen mit csinálunk, hol járunk. Élő közvetítést az Instagram Storiesban lehet indítani, a 24 óra után eltűnő felvételek mellé épül be végül a közvetítés. Bekapcsolni is csak egy gombnyomás: a Storiesban a kameragomb mellett bekapcsolni a „Live" módot.

Az élő videókat nem archiválja az Instagram, azok később nem visszanézhetők. Így a követők valóban csak akkor látják azt, míg közvetítik. Főként ez különbözteti meg az Instagramot a többi platformtól, beleértve az anyacég Facebook közösségi oldalától is.

Az Instagramnak is kell az élő közvetítés Forrás: Instagram

A felhasználók egy külön Live szekcióban böngészhetnek majd mások élő közvetítései közt, az Instagram a szokásos módon azokat válogatja előre, amiről úgy gondolja, hogy érdekelheti a felhasználót.

Ezt arra alapozza, hogy korábban milyen fiókokat követett be az adott profil.

Az Explore (Felfedezés) fül alatt pedig lesz egy új szekció is „Top Live" címen, ami alá a legjobb tartalmakat válogatja az Instagram algoritmusa.

Arról még nem beszélt a cég, hogy a fejlesztés mikor válik elérhetővé más országok felhasználóinak is, de mint minden más újítás esetében, biztosak lehetünk benne, hogy pár hónapon belül hozzánk is eljut.