Állami kiberkommandót állítanak fel a franciák

Code Computer Information PC access algorithm binary bytes coded communication connectivity crime criminal cryptography cyberspace damage data data encryption digital electronic encrypt encryption global green hacker internet knowledge lock mathematics mo
Annyi információt gyártunk, hogy belegondolni is félelmetes
Vágólapra másolva!
Specializált egységgel védené meg magát Franciaország a külföldi hackerek támadásaitól, a Cybercom jövőre kezdi meg működését.
Vágólapra másolva!

A francia kormány bejelentette saját kiberhadtestjének felállítását, melynek feladata specializált egységként a kibertámadások elhárítása lesz. Főleg az utóbbi időszakban egyre többször gyanúsított Oroszország felől érkező támadásoktól tartanak. A Cybercom januárban kezdi meg működését, 2019-re már 2600 szakembert foglalhat magába.

Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter szerint egy új korszak kezdődött el, már számításba kell venni a kiberhadszínteret is, amihez alkalmazkodni kell a francia kormánynak. A kiberhadviselést ahhoz az időszakhoz hasonlította,

amikor megjelentek a harctéren az első repülőgépek,

melynek hatására teljesen újra kellett gondolni „a háború művészetét". A hackertámadások ma már olyan kritikus infrastruktúrákat fenyegetnek, mint a telefonos és elektromos hálózatok, vagy a közlekedés.

A Cybercom katonai egység nem csak védekezni tud majd, de támadni is: képesek lesznek feltörni az ellenség kormányzati, katonai, ipari hálózatait, amelyeket károkozás céjából támadnak meg. Továbbá a külföldről érkező támadásokat azonosítják, és felderítik saját hálózataik gyengeségeit is.

Nemcsak a franciák, a britek is komolyan foglalkoznak a problémával: múlt hónapban jelentették be nagyszabású kibervédelmi projektjüket, amire 2,1 milliárd eurót áldoznak.