Egyszerűbben tervezhető a vonatozás a Google Térképen

google maps
aaa
Vágólapra másolva!
A vonatokat számokkal és színekkel is jelzi már az app.
Vágólapra másolva!

Egyszerűbben tervezhető a Google Térképen a vasúti utazás, számos vonat viszonylatjelzéssel, számmal és külön színnel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben - közölte a MÁV-csoport csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelték, hogy az informatikai óriáscég a MÁV, a MÁV-Start és a Gysev együttműködésének köszönhetően október óta elérhető a vasúttársaságok menetrendje a Google Térképen, további fejlesztés révén pedig új elemeket vetettek be.

Ezek elsősorban az elővárosi vonatok utasainak teszi könnyebbé a tervezést, mivel számos járatot

külön színekkel, viszonylatjelzésekkel látnak el a Google Térképen.

Vonatozni is egyszerűbb már a Google Mapsszel Forrás: AFP/2012 Getty Images/Justin Sullivan

A MÁV ismerteti, hogy az S betűvel jelzett személyvonatokat világoskékkel, a G jelű, gyorsított személyvonatokat világoszölddel, a Z jelű, zónázó vonatokat okkersárgával, az X jelű, expresszvonatokat pedig fehérrel jelzi a rendszer.

A MÁV-Start évek óta alkalmazza a viszonylatjeleket több helyen is: a Vonatinfón, az állomások területén elhelyezett kijelzőkön, az elővárosi közlekedésben leginkább érintett Flirt-vonatok fedélzeti tájékoztatási képernyőin, és az állomási hangos utastájékoztatásban.

A vasúti menetrenddel kibővült Google Térkép alkalmazás elérhető Androidon és iOS-en, illetve a maps.google.hu weboldalon is.