Videojátékkal illusztrálta az orosz hackertámadást a CNN

Fallout 4, hackelés
Vágólapra másolva!
Egy szemfüles Reddit-felhasználó szúrta ki, hogy a CNN hírcsatorna a Fallout 4 nevű videojátékból választott illusztrációt az egyik rendkívüli híréhez, amiben az orosz hackertámadások következményeivel foglalkoztak.
Vágólapra másolva!

Az ominózus hír Obama szokatlanul erős reakciójáról tájékoztatta a csatorna nézőit. A híradás illusztrációja egy sötét alapon világoszöld betűkkel megjelenő betűhalmaz volt, amit a laikus nézők jelentős része vélhetőleg valódi kódsorként könyvelt el.

Nem úgy az a videojátékokban jártas Reddit-felhasználó, aki azonnal kiszúrta, hogy a háttérnek használt kép valójában a 2015-ös Fallout 4 című programból származik, ahol ugyan tényleg adott a lehetőség a hackelésre, de több szempontból sem úgy, ahogy azt manapság az orosz hackerek teszik.

Nem sokaknak tűnne fel a baki, de egy szemfüles játékos azonnal kiszúrta, hogy ez a kép a Fallout 4-ből van Forrás: CNN / YouTube

A Fallout 4 egy párhuzamos univerzumban játszódik, egy posztapokaliptikus jövőben, ahol az emberiség egy olyan világ romjain tengődik, amit még azelőtt szétcsaptak az atombombák, hogy egyáltalán feltalálták volna az internetet.

Hackelésre ugyan van lehetőség a kezdetleges számítógépeken, de a logikai feladványként funkcionáló lehetőségnek természetesen semmi köze a valódi kibertámadásokhoz.

A Fallout 4-ben így néz ki az ősöreg terminálok meghackelése Forrás: Bethesda

Az internetes közösség persze azonnal kipécézte a CNN-t, és még a videojátékot kiadó Bethesda alelnöke, Pete Hines is csípős Twitter-üzenetekben reagált a CNN nem túl profi megoldására: "Várjatok csak, míg ki nem derül, hogy a Fallout 4 játékosai valójában az oroszoknak segítenek, és egy minijátékon keresztül játsszák ki a valódi biztonsági réseket."

A csatorna hivatalosan ugyan nem reagált a baklövésre, de a háttérben mindössze az állhat, hogy valamelyik szerkesztő az interneten rákeresett a hackelés kulcsszóra, és a felhasznált képet kapta találatként.