Itthon is kapható lesz a Honor olcsó kétkamerás telefonja

economy automobile transport Square
George Zhao, president of Honor, a division of Huawei, speaks while holding the newly introduced Honor 6X phone during the company's press conference at the 2017 Consumer Electronics Show (CES2017) in Las Vegas, Nevada, on January 3, 2017. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
Vágólapra másolva!
Európába is jön a megfizethető, prémiumfunkciókkal felszerelt Honor 6X.
Vágólapra másolva!

A Honor megkezdi a Honor 6X bevezetését az európai piacra, jelentette be a cég a január 5. és 8. között ötvenedik alkalommal megrendezett CES előestéjén Las Vegasban. A Huawei almárkája főként az úgynevezett Y generációt, azaz elsősorban a fiatalokat célozza meg középkategóriás készülékével.

A készükék 5,5 colos full HD kijelzővel érkezik, adott a hátoldalra helyezett ujjlenyomat-olvasó és a dupla kamera –

utóbbi két fejlesztést eddig csak felsőkategóriás készülékekbe építettek bele.

A hátoldali dupla kamera felbontása 12 megapixel, míg az előlapi szelfikamera 8 megapixeles.
Az 1920x1080 pixel felbontású, 2,5 D hajlított képernyőhöz fémváz társul, ezzel is hajaz a prémiumkategóriára.

Honor 6X Forrás: Honor

Belül egy nyolcmagos Kirin 655 processzor hajtja, amihez 3 gigabájt memóriát és 32 gigabájt belső tárhelyet kapunk, utóbbi microSD kártyával tovább bővíthető. Akkumulátorja 3340 milliamperórás. Android Marshmallow operációs rendszer fut rajta, EMUI 4.1-es kezelőfelülettel.

A Honor 6X hazánkban várhatóan február közepétől lesz elérhető

szürke és ezüst színben az Extreme Digital, a Media Markt, az Euronics, a Speedshop, az eMag, a Notebook.hu, valamint a FistPhone kínálatában.

A készülék magyarországi ajánlott fogyasztói áráról, valamint részletes műszaki specifikációjáról kapcsolatban a közeljövőben várható több információ. A külföldi lapok szerint Európában várhatóan 250 euró körüli árcímkét kaphat, ami durván 80 ezer forint.