Játékkonzolt varázsolhatunk az okostelefonunkból

Kanex GoPlay SideKick
Vágólapra másolva!
A las vegasi CES-en nemcsak a legnagyobb gyártók rántják le a leplet a legújabb portékáikról, de a kisebb cégek is. A Kanex például egy olyan kiegészítőt mutatott be a nagyközönségnek, amivel egy pillanat alatt játékgép válhat a telefonunkból.
Vágólapra másolva!

A GoPlay névre hallgató család kifejezetten iOS-t futtató mobileszközökhöz készített vezetéknélküli kontrollereket takar, amelyek segítségével úgy játszhatunk az App Store-ban elérhető, kontrollert is támogató mobiljátékokkal, mintha épp egy konzolt nyüstölnénk.

A termékcsalád első tagja a GoPlay Sidekick, egy olyan apró, akár zsebben is tartható kontroller, ami egyaránt használható iPhone-nal, iPaddel és akár a legutóbbi Apple TV-vel is. Az almás cég által jóváhagyott termék tölthető akkumulátora 20 órás üzemidőt ígér és Bluetooth 4.0 használatával kapcsolódik a mobileszközünkhöz.

Elfér a zsebben, a tok pedig támaszként használható Forrás: Kanex

A GoPlay Sidekick egy strapabíró tok társaságában lesz kapható, ami nemcsak arra szolgál, hogy utazás közben védje a kontrollert, de egyben támasztékként is funkcionál az okostelefon és a tablet számára, elősegítve, hogy bárhol kényelmesen elmerülhessünk a kedvenc játékunkban.

A Kanex speciális kontrollere 2017 februárjától lesz elérhető a kereskedelmi forgalomban, 59,95 dolláros (körülbelül 17 ezer forint) áron. Magyarországi forgalmazásról egyelőre nincs információnk.