Nemsokára kapható a menő svájci okosóra

withings steel hr okosóra nokia ifa berlin
Vágólapra másolva!
A Nokia január végén kezdi el a díjnyertes Withings Steel HR nevű aktivitásmérő szállítását, amit még a szeptemberi IFA-n jelentettek be. Az órába immár bekerült a pulzusmérő is, és tíz mozgásformát ismer fel automatikusan.
Vágólapra másolva!

A hírt a Las Vegas-i CES kiállításon jelentették be, ahol innovációs díjat is elnyert az eszköz. A Withings új eszközét jól „időzítették": mivel már képes a pulzusmérésre, és sokkal több funkciót kap, ezért betöltheti a felvásárolt Pebble után hagyott űrt.

A gyártó óráinak különlegessége, hogy bár okoskütyü,

külsőre egy hagyományos analóg órára hasonlítanak.

A Steel HR kétféle változatban lesz kapható, látszólag mindkét nemre gondolt a gyártó: az egyiknek kisebb átmérőjű (36 milliméter) számlapja van, így a hölgyek csuklójához illik, míg a másik egy férfiasabb, fekete, 40 milliméter átmérőjű számlappal felszerelt darab.

A kijelző és az új szenzor miatt talán enyhén vastagabb lett az óra, de még továbbra is laposnak mondható.

A Withings Steel HR-t már a berlini IFA-n megnéztük magunknak Forrás: Origo

Az elődhöz képest előrelépés, hogy már pulzusmérőt is építettek bele, így a sportolók igényeit is kielégítheti. Ők fogják vonzónak találni azt, hogy a számlapon elhelyezett apró kijelzők a pulzus mellett a megtett lépések, kilométerek számát is jelzik

Ezen a felületen jelzi azt is az óra, ha valaki hív, vagy üzenetet küldött – korábban ez a funkció is hiányzott a Withings óráiból. Ha kíváncsiak voltunk a napi teljesítményünkre és a statisztikákra, elő kellett hozzá venni a mobiltelefont, hogy az információkat az órához tartozó alkalmazáson belül nézhessük meg.

A fekete verzió Forrás: Origo

50 méterig vízálló, így medencébe is lehet vinni. Az úszás az egyik olyan mozgásforma, amit képes követni az eszköz, ezen felül még hasznosítható futás, tenisz, box, pingpong, squash, súlyemelés, kosárlabda, kézilabda, tánc közben is, összesen tíz mozgásformát ismer fel. Ha olyan sportot űz a felhasználó, amit nem ismer az óra, arra meg is taníthatja:

körülbelül három alkalom múlva már azt is felismeri az óra.

Ha éjszakára fennhagyja a felhasználó, az alvásminőséget is elemzi.

A cég ígérete szerint 25 napot bír majd, energiatakarékos módban ez további hússzal bővülhet. Ha viszont folyamatosan használjuk a pulzusmérőt, akkor öt nappal számolhatunk.

Főleg azok számára lehet a csábító, akik valami különlegeset viselnének, de nem mondanának le az aktivitásmérők előnyeiről sem. 179 dolláros indulóáron (kb. 50 ezer forint) lesz kapható a 36 milliméteres verzió, míg a kicsit nagyobb 40 milliméteresért 199 dollárt (kb. 55 ezer forint) kell fizetni.

Az előrendelés már megkezdődött, hónap végén szállítják az eszközt.