3D-s szelfiket készít egy mobilos kiegészítő

ces bellus3d
Egy látogató a CES-en próbálgatja a háromdimenziós technológiát
Vágólapra másolva!
A CES-en egy olyan mobilos kiegészítőt is mutattak, ami a sima szelfik helyett 3D-s modellt készít a felhasználó fejéről. Az első alkalmazás, amibe beépül, egy virtuális sminkes app lesz.
Vágólapra másolva!

Már a szelfi sem a régi: a CES-en egy olyan 3D-s arckamerát mutatott be a Bellus3D nevű startup, amit kifejezetten mobileszközökhöz szánnak. A Bellus3D Face Camera elképesztően pontosan szkenneli be az arcot, majd készít abból háromdimenziós modellt.

A kütyü bármilyen androidos táblagép vagy okostelefon tetejére csatlakoztatható,

utána tudunk eszközünkkel nagyfelbontású, realisztikus szelfiket lőni másodperceken belül.

A képalkotáshoz számos szenzort használ a kamera: két 1,2 megapixeles infravörös, valamint 1,2 megapixeles színérzékelőket, és két infravörös lézeres nyalábot is használ, kiegészítve a telefon vagy táblagép beépített előlapi kamerájával.

A térbeli szelfi elkészítéséhez egyszerűen a kamera elé kell ülni, majd lassan balra, jobbra forgatni az arcunkat. Körülbelül 20 másodperc kell a kamerának letapogatnia és feldolgozni az arcunkat. Az elkészült képet .obj formátumban is menti, ami azt jelenti, hogy azok utána felhasználhatók 3D-s projektekben, vagy kinyomtathatók maszkként is.

Egy látogató a CES-en próbálgatja a háromdimenziós technológiát Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A Bellus3D technológiája több fogyasztói alkalmazásba is beépülhet a jövőben, a cég elérhetővé tette API-ját (alkalmazásprogramozási kezelőfelületét) a fejlesztők számára. A kamera platformjára épülő első alkalmazások egyike egy olyan sminkes app, amivel digitálisan lehet arcfestéseket cserélgetni a felhasználó 3D-s arcmodelljén, így választhatja ki maszatolás nélkül, hogy melyik illik hozzá legjobban.

A Bellus arckamerája egyelőre még csak prototípusként létezik, 2017 végén kerülhet kereskedelmi forgalomba 300 dollárért (körülbelül 88 ezer forint).