Nagyot ment a Huawei tavaly

huawei p9 okostelefon
Rendkívül jó kritikákat kapott a P9
Vágólapra másolva!
A Huawei fogyasztói üzletága 2016-ban az előző évhez képest 42 százalékkal 178 milliárd jüanra (25,7 milliárd dollár) növelte bevételét, közölte a cég.
Vágólapra másolva!

A GfK piackutató 2016 októberében publikált adatai szerint a Huawei részesedése 11,3 százalékra emelkedett a globális okostelefon piacon, emellett a vállalat fogyasztói üzletága jelentős áttörést ért el tavaly Európában a prémium kategóriában, a P9 és a P9 Plus telefonok eladásainak köszönhetően.

A Huawei 33 országban több mint 15 százalékos, 18 országban pedig több mint 20 százalékos piaci részesedéssel bír, míg Észak-Kelet- és Nyugat-Európában a Huawei piaci részesedése meghaladja a 15, illetve a 10 százalékot.

Növekedés a szállításoknál

2016-ban a Huawei több mint 139 millió okostelefont szállított ki, ami 29 százalékos növekedést jelent 2015-höz képest. Ezzel 0,6 százalékos növekedést ért el a globális okostelefonos piacon.

Rendkívül jó kritikákat kapott a P9 Forrás: AFP

A legsikeresebb modell a Leicával közösen tervezett, duplakamerával felszerelt P9 okostelefon. Ebből és a P9 Plusból a vállalat több mint 10 milliót darabot adott el a tavalyi évben.

A Huawei legújabb prémium okostelefonja, a Mate 9 sorozat is nagy siker: piacra dobásának első két hónapjában eladásai 50 százalékkal meghaladták elődje, a Mate 8 eladásait. A Huawei Kínán kívüli okostelefon szállításai nagyjából az anyaországi szállításokkal megegyező mértéket mutattak, a teljes kiszállítások 36 százalékát közép- és felsőkategóriás telefonok tették ki.

A kedvezőtlen piaci körülmények ellenére

a vállalat tablet kiszállításai is jelentősen növekedtek 2016-ban,

összesen több mint 10 millió darabot szállított le a Huawei ezekből a készülékekből, ami 90 százalékos növekedés az előző évi értékhez képest.