Telefonok forrósodtak fel a Facebook miatt

mark zuckerberg morcos top
Facebook Founder and CEO Mark Zuckerberg speaks during an interview session with The Atlantic at the Newseum in Washington, DC, on September 18, 2013. AFP PHOTO/Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Ha Ön is azt tapasztalja, hogy telefonja szokatlanul gyorsan lemerül és ráadásul forró is, azonnal indítsa újra a Facebook és Messenger appokat. A Facebook megerősítette, hogy az alkalmazásokban bújt meg egy hiba, amit azóta javítottak.
Vágólapra másolva!

Több felhasználó is szóvá tette a neten a napokban, hogy okostelefonjuk szokatlanul gyorsan lemerült, és amellett, hogy valami láthatóan zabálta az aksit, a készülék hátulja is felforrósodott.

Az informatikában jártasabb felhasználók arra kezdtek gyanakodni, hogy a háttérben futó Facebook és Messenger appok idézték elő ezt, de pontos okát csak találgatták. Többek szerint egy bug volt a felelős a szokatlanul nagy energiafogyasztásért.

Valóban egy bug okozta a hibát Forrás: AFP/Jim Watson

Egy felhasználó arról számolt be, hogy három óra kellett ahhoz, hogy az akkumulátor 90 százalékát felzabálják a Facebook és a Messenger alkalmazások, ezért azokat inkább el is távolította a készülékről. Utána a probléma megszűnt.

„A Messenger 15 százalékát szívta le ma az aksimnak, pedig egész héten meg se nyitottam" – írta egy másik netező.

Sokan felfigyeltek arra is, hogy a készülék hátulja felforrósodott. „A Facebook app Samsung Note 7-et csinált a telefonomból, szinte égett."

A Facebook elismerte

David Marcus, a Facebook üzenőszolgáltatásokért felelős termékigazgatója hivatalosan is megerősítette a Twitteren, hogy valóban egy bug okozta a problémát, amit azóta javítottak.

A felhasználóknak azt ajánlja, hogy

indítsák újra a Messenger és a Facebook appot,

utána már meg kell szűnnie a problémának. Ha mégsem, egy újratelepítés segíthet.

Azt nem tudni, hogy pontosan hány felhasználót érinthetett a probléma, de magyar facebookos techcsoportokban mi is több embert láttunk erre panaszkodni, illetve magunk is tapasztaltuk a jelenséget egy androidos telefonon.

A visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy csak androidos készülékeket érintett a hiba, de a Facebook szóvivője nem közölt részletes információkat.