A kínai kormány nem engedi be a Pokémon Gót

Pokemon találkozó Városliget Pokepom GO
Pokepom GO találkozó a városligetben
Vágólapra másolva!
Kínában továbbra sem lesz elérhető hivatalosan a Pokémon Go című mobiljáték, mivel a kínai kormány szerint az rendkívül veszélyes. Nemcsak a felhasználók, de földrajzi adatok felhasználása miatt is aggódnak, így könnyen lehet, hogy más kiterjesztettvalóság-játékok is cenzúra alá esnek a jövőben.
Vágólapra másolva!

Ugyan a világ legtöbb országában már rég letölthető a Pokémon Go a hivatalos alkalmazásboltokból, Kínába továbbra sem jelenik meg. Már a játék bejelentésekor sem tűnt ez valószínűnek a szigorú kínai cenzúra miatt, a Reuters információi szerint az állami cenzorok pedig továbbra sem fogják engedélyezni a játék hivatalos megjelenését az országban biztonsági kockázatok miatt.

A kínai digitális tartalmakat szabályzó szövetség szerint ugyanis

a játék fenyegetést jelent a földrajzi adatok biztonságára, a közlekedésre, és a felhasználók testi épségére is.

Röviden: nem csak a felhasználókat, de a nemzetet is féltik.

A világ nagy részén már tavaly végigsöpört a pokémonláz Fotó: Polyak Attila - Origo

Előbbi indokkal nem lehet vitázni, hiszen számtalanszor hallhattunk híreket az elmúlt évben arról, hogy játék közben balesetet szenvedtek a figyelmetlen játékosok, rosszabb esetben életüket vesztették. Ez viszont még egyetlen országban sem volt elég kiváltó ok ahhoz, hogy tiltsák a programot.

A földrajzi információk biztonsága lehetett a fő szempont a döntés meghozásában. A kínai kormány cenzúráját ismerve nem meglepő, hogy szigorúbbak az olyan külföldi szolgáltatásokkal szemben, amelyek aktívan használnak fel geolokációs és felhasználói adatokat.

A Pokémon Go alapja pedig a Google Térkép,

enélkül nem tudja felhasználni a helyi adatokat.

A japán Nintendo és a Niantic számára ez nagy veszteség lehet, hiszen a világon Kínában a legnépszerűbbek a mobiljátékok, ez a legnagyobb piac.