Okosmellszívó nyert díjat a CES-en

okos mellpumpa szivo willow
Anke Huiskes holds for display the Smart Breast Pump from Willow, two individual motorized cups for mothers to slip into their nursing bras and go about daily tasks instead of having to sit and wait, at the 2017 Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas, Nevada on January 8, 2017. / AFP PHOTO / Frederic J. BROWN
Vágólapra másolva!
Egy olyan melltartó alá csúsztatható okos mellszívó tarolt a CES-en, ami az édesanyák dolgát hivatott megkönnyíteni.
Vágólapra másolva!

Két díjat is nyert a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon a Willow okosmellszívója, amihez hasonlót még valóban nem láthattunk ezelőtt. A kis cég kütyüje hatalmas visszhangot kapott a techsajtóban, ami azért ritka, mert az eseményen sokkal jobban fókuszban vannak a tekintélyesebb marketingbüdzséből gazdálkodó, nagy gyártók termékei.

Több szakújságíró szerint a Willow nagyszerűsége abban rejlik, hogy egy valós életbeli problémára kínál megoldást, és persze egyben bizarr is, hiszen egy intim folyamatba vonja be a technológiát.

Appal ellenőrizhető a tej mennyisége Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az édesanyáknak hónapokon keresztül kell napi többször is összegyűjteni tejüket, ezt a folyamatot próbálja megkönnyíteni a Willow. Az eszközt az anyuka mellére kell helyezni, az magától segít kinyerni az anyatejet pumpálással. Becsúsztatható egy hétköznapi melltartó alá, így közben

viselője keze szabad marad, és mással foglalkozhat.

A lecsapolt tej egy tartályba kerül, amit mosógépben is lehet tisztítani. A tej mennyisége egy okostelefonos applikációval ellenőrizhető. Utána akár fagyasztóban is tárolható, így mindig kéznél lesz egy adag, ha újabb üvegre lenne szükség.

Az ötlet két díjat ért a kütyexpón: a legjobb digitális egészségesügyi eszközért, valamint a legjobb hordozható okoseszközért járó elismerést zsebelték be vele.