Rekordokkal zárt a világ legnagyobb techshow-ja

2017.01.11. 13:34

Lezárult a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás (CES), a világ legjelentősebb innovációs seregszemléje. Az idén ötvenedik alkalommal megrendezett gigantikus rendezvényen több mint 3800 cég mutatta be újdonságait a több mint 240 ezer négyzetméternyi kiállítási területen.

A techvilág krémje összegyűlt, hogy bemutassák a szakmának, illetve médiának azokat a technológiai innovációkat, melyek meghatározzák a 2017-es év trendjeit. A kiállításon 175 ezer szakember vett részt, közülük 55 ezer az Egyesült Államokon kívülről érkezett.

A világ legnagyobb cégei mellett idén rekordszámú, 600 startup is részt vett az eseményen.Az idei év legfontosabb hívószavai az 5G technológia, az önvezető autók, az okosváros megoldások, a kiterjesztett- és virtuális valóság, a robotika és mesterséges intelligencia voltak.

„A 2017-es CES megmutatta, hogy az innováció olyan új korszakához érkeztünk, amelyben a technológia nemcsak az eszközök miatt értékes, hanem az élmények miatt is, melyeket lehetővé tesz" – mondta Bridget Karlin, az Intel IOT részlegének ügyvezetője.

A hálózatba kapcsolt eszközök minden téren jelen voltak a 2017-es CES-en, az önvezető autóktól, az okosváros és digitális egészségügy megoldásokon keresztül az 5G-ig, illetve a konferenciák tematikájáig.

„A CES bemutatta az 5G technológiában rejlő lehetőségeket, mely a becslések szerint 20 millió új munkahelyet teremt majd" – fűzte hozzá Dr. Jim Mault, a Qualcomm Life alelnöke és egészségügyi ágazatának vezetője.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK