Ezért gyulladhattak ki a Samsung mobiljai

samsung galaxy note 7
Október elején véget érhet a csereprogram
Vágólapra másolva!
A Samsung hamarosan bejelenti, hogy mi okozta a Note 7 mobilok kigyulladását, és egyben az új biztonsági irányvonalakat is ismerteti. Egy forrás már most elárulta, hogy mire jutott a cég. 
Vágólapra másolva!

A Samsung októberben indított vizsgálatot annak ügyében, hogy kiderítse, mi okozhatta a Galaxy Note 7 mobiloknál tapasztalt gyulladásokat. A vizsgálatok lezajlottak, az eredményt hivatalosan január 23-án teszik közzé, a negyedéves eredmények bejelentése előtt.

Egy a céghez közel álló forrás elmondása szerint a Samsung sikeresen reprodukálta a telefon gyulladását a vizsgálatok során, de nem találtak hibát magában a hardverben és szoftveres téren sem. A hibát főleg az akkumulátor okozta, egészen pontosan a készülék felépítése.

Az Instrumental nevű mérnökcsapat korábbi vizsgálata szerint is a telefon kialakításával volt a baj: az akkumulátor és a hátlap közt semennyi hely nem maradt,

a készülékbe szinte belezsúfolták az elektronikát.

Egy túl nagy akkumulátort tuszkoltak bele a túl vékony készülék testébe. Így az akksinak nem jutott elég tér, és a telefon túlmelegedését védő szoftver sem tudott működni.

A Samsung valaha volt legnagyobb bukása a Galaxy Note 7 Forrás: AFP/2016 Getty Images/George Frey

A befektetők és elemzők szerint a Samsungnak részletes és releváns magyarázattal kell előállnia, hogy meggyőzze a vásárlókat arról, a jövőben ez többé nem fordul elő. Ez főleg most kényes, hiszen nemsokára érkezik az új csúcsmobil, a Galaxy S8.

Többek közt ezért is csúszhat áprilisra a mobil megjelenése, mivel a cég szigorúbban teszteli az új készüléket, megelőzvén a korábbi botrány megismétlődését.

A Samsung 2,5 millió Note 7 mobilt hívott vissza szeptemberben, ezek 97 százalékát már vissza is vitték a felhasználók. A gyártó nemcsak csereprogramot hirdetett, de a szállítás mellett a készülék gyártását is leállította. Annak ellenére, hogy hatalmas bukást könyvelhettek el a mobillal, a cég profitja növekedést mutatott 2016 utolsó negyedévében.