Szupermobillal térhet vissza az Android atyja

andy rubin android
Andy Rubin, Google senior vice president speaks at a conference of the New Economy Summit 2013 in Tokyo on April 16, 2013. Entrepreneurs of information technology (IT) and online business on April 16 gathered at a one-day conference, hosted by Japan Association of New Economy (JANE), led by Japanese electronic commerce giant Rakuten's Hiroshi Mikitani. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Csúcskategóriás mobilt mutathat be nyáron Andy Rubin új cége, az Essential. A telefon moduláris felépítésű lehet, ezzel pedig nagy fába vágja fejszéjét az Android atyja.
Vágólapra másolva!

Andy Rubin, az Android kitalálója még évekig dolgozott a Google-nek azután, hogy eladta nekik az operációs rendszert. 2013-ban kilépett a keresőóriástól, és ezidáig nem lehetett tudni, hogy min dolgozhatott. Közeli források szerint Rubin hamarosan bejelentheti új cégét,

amellyel egy felsőkategóriás mobilt dobhatnak piacra még idén nyáron.

Az Essential nevű cég felsőkategóriás hardverek gyártására fókuszál majd. Várhatóan az elkövetkező hetekben jelenthetik be nyilvánosan, az első termékkel együtt.

A Bloomberg értesülései szerint az Essential Product Inc. cég elsőként egy moduláris okostelefont dobhat a piacra, amire saját fejlesztésű csatlakozó kerül. Ezen keresztül nem csak tölteni lehet majd a telefont, de csatolhatók lesznek hozzá a további kiegészítők, például egy 360 fokos kamera. Az iPhone 7 Plusnál is nagyobb készülék kijelzője körül eltűnhet a káva, és kerámiából készült hátoldalt kaphat.

Andy Rubin az Androiddal formálta át a mobilpiacot. Sikerülhet neki ismét nagyot villantani? Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Kérdéses, hogy melyik operációs rendszer hajtja majd. Árulkodó jel, hogy a cég az amerikai szabványügyi hivatalnak már benyújtotta szabadalmi kérvényét egy mobilokra szánt operációs rendszerről, így lehetséges, hogy egy teljesen új dologról lesz szó.

Az Essential nem csak telefonon dolgozhat, hanem egy komplett ökoszisztémán, ami a források szerint

több mobiltelefont és okosotthoni eszközt foglal majd magába.

A középpontban viszont a moduláris csúcstelefon lesz, ami már nyáron megjelenhet.

Az Essential csapatában közel 40 szakember dolgozik, közülük többen is az Apple-nél és a Google-nél voltak előtte. Rubin mindenbizonnyal a vezérigazgatói posztot tölti be.

Rubinnak sikerülhet?

Az LG, a Motorola és a Google már mind kísérleteztek moduláris telefonokkal, de az ötletek rendre elbuktak, vagy nem váltották be a reményeket. A Google Project ARA nevű moduláris telefonját tavaly végleg lelőtték, pedig már több éve dolgozott rajta a cég. Az LG következő csúcsmobilja, a G6 sem lesz már moduláris felépítésű, mert a felhasználók nem szerették eléggé a LG G5-öt.

Épp ezért várják izgatottan a kütyürajongók, hogy az Android-atya új készülékének vajon sikerülhet-e behúzni a felhasználókat.