Már az Instagramon is lehet élőben közvetíteni

instagram
Vásárolni lehet majd az appból
Vágólapra másolva!
Az Instagram bejelentette, hogy világszerte elérhetővé válik az élő közvetítés, amit a Stories funkción belül lehet elérni.
Vágólapra másolva!

A funkcióval valós időben lehet megmutatni a követőknek, hogy éppen mit csinálunk, hol járunk. Élő közvetítést az Instagram Storiesban lehet indítani, a 24 óra után eltűnő felvételek mellé épült be végül a közvetítés.

Egy gombnyomással bekapcsolható: a hírfolyam tetején található Stories sávban egy új történetet kell hozzáadnunk, a felvétel készítésekor pedig a kamera beállítások közt kell keresni az Élő módot. A közvetítés elindításáról néhány követő értesítést is kap.

A követők szintén a Stories sávban láthatják azt, ha valaki élő adást indított,

egy magenta színű "Élő" címke jelzi azt.

Az élő videókat 24 óráig van lehetősége visszanézni annak, aki lemaradt róla. Ám ha a felhasználó egyszer már megnézte azt, a videó befejezése után az azonnal törlődik számára.

Az Instagram blogja szerint ezt a módot többféle célból is jól ki lehet majd használni, például a szépségbloggerek élőben taníthatják sminkelni követőiket, a zenészek pedig DJ-szetteket közvetíthetnek. Egy közvetítés viszont legfeljebb egy óra hosszú lehet.

Mi már látjuk az új funkciót Forrás: Origo

A cég korábban már beszámolt az élő tartalmak felfedezését könnyítő plusz funkciókról is, bár ezeket mi még egyelőre nem értük el. Később egy külön Live szekcióban böngészhetnek majd a felhasználók mások élő közvetítései közt, az Explore (Felfedezés) fül alatt pedig lesz egy új szekció is „Top Live" címen, ami alá a legjobb tartalmakat válogatja az Instagram algoritmusa.