Kihívója akadt a Pokémon Gónak

Pokémon Duel
Vágólapra másolva!
Alig több mint fél éve, hogy megjelent a fél világot lázba hozó Pokémon Go, máris itt egy újabb zsebszörnyes játék, amiben csapatostul küldhetjük harcba a fura lényeket, ráadásul ingyen, és még a szabadba sem kell kimennünk hozzá.
Vágólapra másolva!

A Pokémon Go a 2016-os év egyik legnagyobb szenzációja volt: milliók játszottak vele, az egész bolygón átsöprő hisztériát okozott, nem mellesleg dollármilliókat termelt a játék mögött álló cégeknek.

Ezek után nem meglepő, hogy a zsebszönyek jogait birtokló The Pokémon Company máris előállt egy újabb mobiljátékkal. A Pokémon Duel január 24. óta érhető elő Androidra és iOS-re, és különbözik mind a klasszikus Pokémon-játékoktól, mind a tavaly nyáron debütált -tól – az utóbbival ellentétben itt például nem kell sétálgatni ahhoz, hogy értelmet nyerjen a program.

A Pokémon Duel lényegében egy stratégiai játék, amiben zsebszörnyes figurákat gyűjthetünk, ám ezúttal nem a Gymekben kell harcba küldeni őket az ott tanyázó lények ellen, hanem

a programot telepítő többi játékossal bonyolódhatunk csatába.

Amíg a klasszikus Game Boy-ra és Nintendo DS-re megjelent Pokémon-játékokban körökre osztott harcokban küldhettük csatába a lényeinket (egyszerre egyet), addig itt egy hatos csapatot válogathatunk össze, hogy aztán a lények egy speciális "pályán" mérjék össze az erejüket az ellenfelünk fél tucat lényével – a cél, hogy elhódítsunk egy területet a többiektől.

A Pokémon Duel egészen más játékélményt kínál, mint a korábbi játékok Forrás: The Pokémon Company

A lényeink természetesen fejleszthetők, mindenféle extrákkal vértezhetjük fel őket, és a többi játékos ellen vívott taktikus csaták kimenetele attól függ, hogy miképp használjuk ki a lényeink képességeiben és a különböző bónuszokban rejlő lehetőségeket.

A Pokémon Duel ugyan rendelkezik mikrotranzakciós résszel, azaz valódi pénzt is költhetünk a játékban fellelhető virtuális cuccokra, de a program teljesen ingyenes, egyetlen fillért elköltése nélkül elmerülhetünk a figurák gyűjtögetésében és a többi játékos elleni küzdelemben.