Játék készül az egyik legjobb háborús kultfilmből

Dennis Hopper, Apokalipszis most
Vágólapra másolva!
A rajongók segítségével akar videojátékot készíteni Apokalipszis most című kultfilmjéből Francis Ford Coppola, a Kickstarteren indított közösségi finanszírozást.
Vágólapra másolva!

A filmrendező a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon indított adománygyűjtő kampányt a videojáték költségeinek egy részét fedező 900 ezer dollár (263 millió forint) összegyűjtésére. A kampány első napján már 55 ezer dollár össze is gyűlt.

A játék az 1979-ben forgatott vietnámi háborút ábrázoló klasszikus filmje nyomán készülne, és a rendező jellemzése szerint az interaktv játék "magával ragadó, pszichedelikus szerepjáték" lesz. Coppola az adománygyűjtéshez mellékelt üzenetében azt írta: ki akar próbálni egy új platformot, és egyúttal szeretné egy újabb generációhoz is eljuttatni Apokalipszis most című filmjét.

Dennis Hopper, Apokalipszis most Forrás: Kobal / The Picture Desk / AFP

A rendező azért fordult a rajongókhoz, mert szerinte a kiadók nem biztosítanák számára a szükséges művészi szabadságot. Coppola elárulta, hogy a produkcióban a játékos a háború közepébe csöppen, és Willard kapitány szerepét ölti magára (akit a filmben Martin Sheen alakított), de nem az a cél, hogy öljön, hanem, hogy életben maradjon.

Ha összegyűlik a szükséges összeg, a játék 2020-ra kerülhet a boltokba. Elkészítésén Coppola American Zoetrope produkciós cége és egy videojáték-fejlesztő csapat fog dolgozni.

Az Apokalipszis most annak idején elnyerte a legjobb film Golden Globe-díját, de az Oscar-gálán csak a hang és az operatőri munka kapott díjat. Manapság azonban már a legnagyobb hatású háborús filmek között tartják számon, és 2000-ben beválogatták a legfontosabb alkotásokat őrző amerikai Nemzeti Filmregiszterbe is.