Feltörték a cseh külügyminisztérium levelezését

konnektor hacker magyarósi csaba
Vágólapra másolva!
Az ügy hasonlít a demokraták elleni támadásra.
Vágólapra másolva!

Ismeretlenek sorozatosan feltörték Csehország külügyminisztériumának elektronikus levelezését, ám titkos információkhoz nem fértek hozzá - közölte kedden Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter sajtótájékoztatón. Hozzátette: szakértők úgy tájékoztatták, hogy a számítógépes támadások mögött

valószínűleg egy külföldi ország áll.

Zaorálek megjegyezte, hogy a behatolások a cseh külügyminisztérium számítógépes rendszerébe hasonlóak azokhoz, amelyeket az Egyesült Államokban a Demokrata Párt ellen követtek el tavaly. A külügyminiszter közölte, hogy a cseh Nemzetbiztonsági Hivatal utasítást kapott, hogy derítse fel a számítógépes betörések részleteit, és a betörők kilétét.

A külügyminiszter felfedte, hogy a betörésekre a minisztérium már január elején felfigyelt, és azok rendre ismétlődtek. Zaorálek szavai szerint az internetes betörők

több tucat postaládához fértek hozzá, többek közt miniszterhelyettesekéhez, de még az övéhez is.

Ugyanakkor nem hatoltak be a hivatal belső számítógépes hálózatába, amelyben már titkos információkhoz is hozzájuthattak volna.

A külügyminiszter közölte: megbíztak egy különleges munkacsoportot, hogy találjon módokat arra, miként lehet sikerrel elhárítani a jövőben számítógépes támadásokat.