Már SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezete

mobil okostelefon nézi férfi
French Prime Minister Manuel Valls takes pictures with his mobile phone during the annual Bastille Day military parade in Paris on July 14, 2015. AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Vágólapra másolva!
A NAV ebben az évben mintegy 3,8 millió magánszemélynek készíti el az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján. Ha a magánszemély a NAV által készített adóbevallási tervezetet szeretné megismerni, választhat: vagy személyesen nyit ügyfélkaput, vagy sms-ben kéri az adóhivataltól a postázást - tájékoztatta Tállai András az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kiemelte, a legegyszerűbb dolga azoknak lesz, akiknek van ügyfélkapujuk, ők ugyanis egyetlen kattintással érik el adóbevallási tervezetüket, amelyet - ha szükséges - kiegészíthetnek vagy módosíthatnak.

Tállai András elmondta, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, azok

SMS-ben, írásban, személyesen, vagy a NAV honlapján

és a telefonos tájékoztató rendszeren keresztül is kérhetik adóbevallási tervezetük postai kiküldését.

A beérkező SMS-ek alapján is csak annak tud bevallási tervezetet küldeni a NAV, akit be tud azonosítani. Ezért senki ne felejtse el az adóazonosítójelét és a születési dátumát beírni az üzenetbe - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Az adóhivatal munkatársai +3670/717-7878 telefonszámra várják az sms-eket.