Több száz drón emelkedett a híres énekesnő fölé

intel dronshow
Intel Shooting Star drones light up the sky in the Pepsi logo following the Pepsi Zero Sugar Super Bowl LI Halftime Show. (Credit: Intel Corporation)
Vágólapra másolva!
Első alkalommal vetették be az Intel drónjait a Super Bowl sporteseményen, háromszáz kütyü adott hatalmas fényshow-t Lady Gaga koncertje alatt.
Vágólapra másolva!

Többek közt az Intel is támogatja technológiáival az ötvenegyedik Super Bowlt, ezek közül az egyik legérdekesebb fejlesztés a játékosok szemszögéből való visszajátszások, amiről itt írtunk. A chipgyártó drónjaival is képviseli magát a sporteseményen, az NFL, a Pepsi és a többszörös Grammy-díjas Lady Gaga partnereként.

Az énekesnő előadását egy egyedi drónos fényshow-val dobták fel. Háromszáz darab Intel Shooting Star drón villant fel az égen, amelyek koreografált légi bemutatót adtak, első alkalommal Super Bowlon és első alkalommal egy tévés közvetítésen.

Lady Gaga előadásának elején kék és piros mozgó csillagokként tündököltek az énekesnő felett, majd az amerikai zászló alakját vették fel. Később a Pepsi, majd az Intel logóját is kirajzolták.

A Shooting Star drónokat kifejezetten szórakoztatási célokra készítette a gyártó, fesztiválokra és más eseményekre szánja, akár tűzijáték helyett. A kvadkopterek fejlesztésekor főleg a biztonságot és a könnyű kialakítást tartották szem előtt, mindössze 280 grammot nyom egy ilyen drón, és 20 percig tud levegőben maradni.

A rájuk szerelt LED-fények több mint 4 milliárd színkombinációt képesek megjeleníteni, és könnyen programozhatók bármilyen animációra egy program segítségével. A show-ban szereplő háromszáz drónt egyetlen pilóta irányította, egyetlen gépen keresztül – bár a biztonság kedvéért egy másodpilóta is ott volt az előadás alatt.

A tűzijátékokat is kiválthatják a drónok

Tavaly januárban az Intel vezérigazgatója arról beszélt, hogy szerinte a drónok teljes egészében kiválthatják a jövőben a a tűzijátékokat, és sosem látott fényműsorokkal kápráztathatnak el.

A cég Guinness-rekordot is döntött tavaly: az Intel volt az első olyan cég, amely a legtöbb pilóta nélküli repülőgépet (UAV) vezérelte egyidejűleg. A 3D-s fényműsort a tavalyi CES-en (Consumer Electronics Show) mutatták be egy filmen, 100 drón táncolt Beethoven Ötödik Szimfóniájára, változó fényekkel és mozgásokkal. A következő cél az 500 drónos fényshow.