Rég várt funkciót kapott a YouTube mobilapp

elo kozvetites mobil streaming
Vágólapra másolva!
A YouTube sem szeretne kimaradni a mobilos közvetítés térhódításából, a legnépszerűbb videósok már telefonról is indíthatnak élő adásokat.
Vágólapra másolva!

Már közvetlenül a videómegosztó mobilappjaiból is lehet élő közvetítéseket sugározni, ám a Facebook és a Twitter megoldásától eltérően az eleinte még nem hozzáférhető az átlagfelhasználók számára. A cég eleinte a legnagyobb tartalomgyártóira fókuszál, és csak az „elkövetkező hetekben" válik elérhetővé a többi videós számára is.

A 2016 közepén beharangozott újítást első körben azok használhatják majd,

akiknek legalább 10 ezer feliratkozójuk van.

Hagyományos módon a közvetítés kezdetéről értesítést kapnak a feliratkozók, és kommentelhetnek is, amennyiben azt engedélyezte a közvetítő. A közvetítés befejezése után az adás bekerül az archívumba, így azokat később is vissza lehet nézni, de a készítő természetesen beállíthatja, hogy ki láthassa azokat.

Közvetlenül mobilról is indítható az élő adás Forrás: Google

A cég emellett elindította a Super Chatet is, amivel még több bevételre tehetnek majd szert az élőben közvetítő videósok. Ez valójában egy fizetős megoldás azért, hogy a nézők előkelőbb helyre juttathassák kommentjeiket az adások alatt, és ezáltal felhívják magukra szeretett videósuk figyelmét.

A készítők így azt is láthatják, hogy kik a legfőbb rajongóik. A figyelemfelkeltő, színekkel kiemelt hozzászólásokat öt órán át lehet rögzíteni a chatablak tetején, ezért 500 dollárt kell fizetni, de a YouTube egyelőre még nem árulta el, hogy a készítők ebből mennyit kapnak is majd meg.

A YouTube meglehetősen későn indította el mobilon a streaming lehetőségét, időközben a Facebook és a Twitter is elérhetővé tette saját funkcióit. Utóbbi a Periscope-ot használja, míg a Facebook a Facebook Live-et fejleszti ezerrel.