Négyszázezer forint lehet az új iPhone ára

iphone 8
Vágólapra másolva!
Az iPhone jubileumi kiadása a csúcsmodellek eddigi átlagos árát is túlszárnyalhatja, nálunk akár 400 ezer forintba is kerülhet majd.
Vágólapra másolva!

A KGI elemzőcég híres Apple-jósa, Ming-Csi Kuo újabb pletykákkal állt elő az idei új iPhone-modellekkel kapcsolatban. Kuo szerint három új modellt fog bemutatni idén a cég, és mindegyik támogatja majd a vezeték nélküli töltést, nem csak a prémium iPhone 8 (vagy iPhone X) néven érkező csúcsmobil.

Kuo szerint mivel a vezeték nélküli töltésért felelős komponens

több hőt fog termelni,

egy plusz grafitréteggel kell szigetelni a hőre érzékeny 3D Touch kijelzőt, hogy az megfelelően védve legyen. Az üvegborítás ráadásul kevésbé lesz hatékony az alumíniumnál, ugyanis egyenlőtlenebbül oszlatja el a hőt.

Egy koncepcióterv az iPhone 8-ról Forrás: ConceptsiPhone

A KGI szerint az ebből fakadó szükséges változtatások és

az új elemek beépítése nemcsak a gyártást, de a termék árát is megnövelheti.

Az új csúcsmodell árcímkéje így akár túllépheti az ezer dollárt is, ami nyersen átszámítva ugyan 289 ezer forintnak felelne meg, de az áfa és illetékek után ez nagyjából 400 ezer forintra rúghat a boltokban.

A három iPhone

A három új iPhone modell közül kettő az iPhone 7 újragondolt változata lesz, menetrendszerűen jöhet az s jelzésű iPhone 7s, és abból egy Plus variáns.

Az új csúcsmobil, a jubileumi iPhone 8 (vagy iPhone X) különlegessége az lesz, hogy már

OLED kijelzőt kap egy teljesen új készülékdizájnnal.

Az eddigi hírek szerint az előlapról eltűnhet a káva, a Touch ID érzékelő pedig a kijelzőbe lesz építve. Az iPhone 4/4S-hez hasonlóan üveg elő- és hátlappal kerülhet forgalomba. 2D-s üvegre számíthatunk, vagyis a szélek felé íves lesz, de nem annyira, mint a Samsung Galaxy S6/S7 edge esetén.