Új funkcióval bővült Snowden kedvenc csevegője

signal app
Videóhívásokkal bővül a csevegő
Vágólapra másolva!
A legbiztonságosabbnak tartott csevegőalkalmazás, a Signal már a videohívások védelméről is gondoskodik, azok szintén végponttól végpontig terjedő titkosítást kapnak.
Vágólapra másolva!

A Signal nevű titkosított csevegőapp fejlesztői bejelentették, hogy az üzengetés mellett már videohívások indítására is van lehetőség az appon belül. Az alkalmazásban eddig csak hanghívásokat lehetett folytatni a chatelés mellett. Ezen kommunikációkat végpontig terjedő titkosítással teszi lehallgathatatlanná a szolgáltatás.

A videós bővülés azt jelenti, hogy gyakorlatilag már bármit nyugodtan megoszthat a felhasználó az appon belül, akár egy videokonferenciát is lefolytathat. Ahogy a cég is kiemeli blogbejegyzésében, ez nagy lépést jelent számukra, főleg annak tudatában, hogy a Signal egykor két külön alkalmazás volt: egy külön app volt a szöveges üzenetek, egy másik pedig a hívások számára.

Videóhívásokkal bővül a csevegő Forrás: Open Whisper Systems

A Signal népszerűségén nagyot dobott az, hogy az amerikai kémbotrányt kirobbantó Edward Snowden is ezt ajánlja a biztonságra ügyelő felhasználóknak. A demográfiai adatok szerint már rendkívül színes a felhasználók csoportja, nemcsak aktivisták, újságírók használják, de olyanok is, akik kevésbé érzékeny beszélgetéseket folytatnak, gifeket osztanak meg azon keresztül.

A videóhívás mindegyik csoportnak előnyös lehet, mivel az olyan appok, mint a FaceTime vagy a Hangouts bár népszerűek, de nem biztonságosak.

A videohívás egyelőre még bétateszt formájában érhető el, a funkciót előbb engedélyezni kell az app beállításai közt. Csak olyan partnert hívhatunk fel, aki szintén megtette ezt. A videohívás a CallKit támogatást is megkapja iOS 10-en, ennek köszönhetően a zárolt képernyőről is fogadhatók a felkérések.