Már tudjuk mikor mutatják be az új Xboxot

Project Scorpio, Microsoft
Vágólapra másolva!
Azt már rég tudjuk, hogy a legutóbbi PlayStationhöz hasonlóan az Xboxból is készül egy erősebb hardverrel felszerelt változat, de a Microsoft eddig nem sok mindent árult el a Project Scorpio néven ismert új konzolból. Ez fog megváltozni idén nyáron, hiszen a redmondi cég bejelentette, hogy mikor rántja le a leplet az új játékgépéről.
Vágólapra másolva!

A megrögzött játékosokat persze nem éri váratlanul az információ, hiszen jó előre sejteni lehetett, hogy a Microsoft a videojátékok legnagyobb expóján, a hagyományosan Los Angelesben tartott E3-on fogja bemutatni az újságíróknak és a nagyközönségnek a legújabb Xboxot.

A Project Scorpio néven ismert fejlesztésről mindezidáig sokat nem árult el a redmondi cég, csupán annyit tudni, hogy az új gép az Xbox One-nál erősebb hardverrel és a megszokottnál magasabb árral érkezik majd a piacra, és az ígéretek szerint képes lesz a videojátékok megjelenítésére natív 4K felbontás mellett.

A gép neve, formája, pontos ára és hardverkiépítése viszont csak a nyár folyamán fog kiderülni, hiszen a Microsoft ma egy Twitter-üzenetben bejelentette, hogy június 11-én, vasárnap, helyi idő szerint délután két órakor fogja megtartani a szokásos E3-as rendezvényét, és

a mellékelt fotó alapján biztosra vehető, hogy a központi téma a vadiúj Xbox lesz.

A Los Angelesben évente megrendezésre kerülő videojátékos eseményen ugyanakkor minden nagyobb kiadó bemutatja a piacot letarolni hivatott játékfelhozatalát, így a Project Scorpio felfedése mellett számos egyéb bejelentésre is számítani lehet.

Ha pedig hihetünk az Xbox-ágazat felett bábáskodó Phil Spencernek, akkor idén nem(csak) egy újabb Halo vagy Gears of War kerül bejelentésre, de egészen új, eddig sosem látott játékokat ismerhetünk majd meg. Kevesebb mint négy hónap, és minden kiderül.