A dolgozók tizedét leépíti a magyar Telenor

iparűzési adó, a Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székháza
Vágólapra másolva!
A Telenor Magyarország csoportos, várhatóan 100–120 fős létszámcsökkentésről döntött – közölte a távközlési cég hétfőn az MTI megkeresésére. A döntést a változó digitális környezettel indokolják, stabil és költségtudatos szervezetre van szükség a vállalat szerint.
Vágólapra másolva!

A vállalat megerősítette a Portfolio.hu információit, és tájékoztatása szerint a megújulásra részben azért van szükség, mert nemcsak a hagyományos telekommunikációs szereplőkkel, hanem a dinamikusan fejlődő, globális, digitális vállalatokkal is meg kell küzdeni. A Portfolio.hu információi szerint

a Telenor Magyarországon közel minden tizedik dolgozójától megválik.

A vállalat 100–120 főt bocsáthat el.

A létszámcsökkentés által hatékonyabb működési struktúra jöhet létre, megőrizve a hosszú távú versenyképességet – válaszolta a Telenor. Arról viszont nem közölt pontos információt a cég, hogy az intézkedések miként befolyásolják az idei pénzügyi eredményeket.

A munkavállalók önkéntes jelentkezéssel is távozhatnak, üres pozíciók is megszűnnek, a leépítés nem érinti viszont az üzletekben, illetve az ügyfélszolgálaton, a közvetlen ügyfélkapcsolattal foglalkozó munkakörökben dolgozókat.

A Telenor Magyarország Zrt. törökbálinti székháza Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az érintetteket március 14-én értesíti a cég, április 18-án pedig megkapják felmondólevelüket, ezt követően indul a felmondási időszak. A Telenor jelezte, hogy a szervezeti változás előkészületeibe bevonta a munkavállalói érdekképviseletet, velük együttműködve és konzultálva véglegesítik a leépítés menetét és feltételeit.

A távozóknak szánt ajánlat tartalmazza a többi között a munka törvénykönyve által munkáltatói felmondás esetére meghatározott csomagot, extra 2 havi fizetést és az előzetes értesítéstől számított, felmentésből adódó, egyhavi jövedelmet.

Emellett a vállalat a volt dolgozóit különféle eszközökkel (mobiltelefon, laptop, mobilinternet) és tanácsadással segíti a munkakeresésben, igény esetén pedig digitális tanulási lehetőség is nyújt – olvasható az MTI-hez eljuttatott válaszban.